Wall Street: Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας – Στο -3,8% οι συνολικές απώλειες του Nasdaq

23:33 8/4/2022 - Πηγή: Mononews

Με μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τον Dow Jones να ολοκληρώνει σε θετικό έδαφος.  Σε επίπεδο εβδομάδας, πάντως, οι τρεις δείκτες έκλεισαν με απώλειες.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.721,12 μονάδες με άνοδο 0,40%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 4.488,28 μονάδες με πτώση -0,27%, ενώ ο Nasdaq στις 13.711,00  μονάδες, με νέες ισχυρές απώλειες -1,34%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση

-0,28%, ο S&P 500 με απώλειες -1,27% ενώ ο Nasdaq με βουτιά -3,86%.

Η εβδομάδα κύλησε με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τα γεγονότα στην Ουκρανία αλλά και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED, σύμφωνα με τα οποία η ομοσπονδιακή τράπεζα εμφανίστηκε έτοιμη να προχωρήσει σε ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής. Τα πρακτικά οδήγησαν σε άλμα των αποδόσεων των ομολόγων,  κάτι που επηρέασε ιδιαίτερα τις τεχνολογικές μετοχές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε νέο υψηλό τριετίας την Παρασκευή, ανεβαίνοντας πάνω από το 2,7%.

Η πίεση στις τεχνολογικές μετοχές συνεχίστηκε και την Παρασκευή, με αυτές των κατασκευαστών τσιπ, οι οποίες επηρεάζονται και από τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, να υποχωρούν σημαντικά. Η Nvidia και η Micron υποχώρησαν κατά 4,5% και 1,4%, αντίστοιχα, ενώ και οι μετοχές της Tesla, της Alphabet και της Apple σημείωσαν πτώση 3%, 1,2% και 1,4% αντίστοιχα.

Οι μετοχές της Robinhood υποχώρησαν σχεδόν 7% αφού η Goldman Sacks υποβάθμισε την εφαρμογή σε «sold» από «ουδέτερη» ενώ η μετοχή της  UPS υποχώρησε περίπου κατά 1% λόγω  της υποβάθμισης της από την Bank of America, επικαλούμενη ανησυχίες για αποδυνάμωση της ζήτησης και πτώση των τιμών στον κλάδο.

Κερδισμένες της εβδομάδας ήταν οι μετοχές κλάδων που θεωρούνται πιο σταθερών κερδών, όπως οι  τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και των βασικών καταναλωτικών προϊόντων.  Η Merck και η UnitedHealth Group σημείωσαν νέα άνοδο την Παρασκευή, κλείνοντας την εβδομάδα 5% και 6,5% υψηλότερα, αντίστοιχα.

Την Παρασκευή ανέκαμψαν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως η JPMorgan Chase, η Goldman Sachs και η American Express, οι οποίες είχαν γνωρίσει ισχυρές απώλειες τις προηγούμενες ημέρες.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Home Depot (2,76%), Goldman Sachs (2,30%) και JPMorgan (1,83%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Boeing (-1,56%),Salesforce (-1,49%) και Microsoft (-1,46%).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, -38,Nasdaq