Wall Street: Με κέρδη ολοκληρώθηκε η καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούλιο για S&P 500 και Nasdaq

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, η οποία είδε να ολοκληρώνεται η καλύτερη εβδομάδα της από τον περασμένο Ιούλιο.

Οι επενδυτές είδαν ξανά τις ελπίδες τους για συμφωνία μεταξύ του Λευκού Οίκου και της Βουλής των Αντιπροσώπων για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας να αναπτερώνονται, καθώς η Νάνσι Πελόζι εμφανίστηκε θετική να συζητήσει ένα νομοσχέδιο για τη στήριξη των αεροπορικών εταιρειών, με την προϋπόθεση πως θα

υπάρχουν συζητήσεις για ένα ευρύτερο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Μάλιστα για το ζήτημα συνομίλησε με τον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν,  ο οποίος φάνηκε θετικός σε αυτή την προοπτική. Παράλληλα, σύμφωνα με το CNBC, ο Λευκός Οίκος φαίνεται πλέον πρόθυμος να συζητήσει αυξήσει την πρόταση του  για το ύψος του πακέτου στα 1,8 τρισ. δολάρια. Οι Δημοκρατικοί έχουν προτείνει ένα πακέτο ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

Πάντως, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ,  θεωρεί απίθανο να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή στις 28.586,90 μονάδες με άνοδο 0,57%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.477,13 μονάδες με κέρδη 0,88% ενώ ο Nasdaq  στις 11.579,94 μονάδες με άνοδο 1,39%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 19 έκλεισαν με κέρδη και 11 με απώλειες. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (2,48%) και Salesforce.com (2,21%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες αυτές των IΒΜ (-2,81%) και Walgreens (-1,97%).

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 3,8%, ο Dow Jones με κέρδη 3,3% και ο Nasdaq με άνοδο 4,6%. Τόσο για τον S&P 500 όσο και για τον Nasdaq αυτή ήταν η καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούλιο, ενώ για τον Dow Jones η καλύτερη εβδομάδα από τον Αύγουστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Ιούλιο, SP 500, Nasdaq,Wall Street, ioulio, SP 500, Nasdaq