Τελείωσε η απεργία στις νορβηγικές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου

Oι νορβηγικές πετρελαϊκές εταιρείες κατέληξαν την Παρασκευή σε συμφωνία για τις αυξήσεις μισθών με τα συνδικάτα, τερματίζοντας μια απεργία που κινδύνευσε να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας κατά περίπου 25.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, έξι υπεράκτια πετρελαϊκά πεδία έκλεισαν την περασμένη Δευτέρα και άλλα επτά θα ακολούθησαν τις επόμενες

μέρες, και η διακοπή της παραγωγής πετρελαίου και του φυσικού αερίου υπολογίζεται αφαίρεσε από την παραγωγή 966.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.


Οι πετρελαϊκές εταιρείες και συνδικάτα συναντήθηκαν την Παρασκευή με διαμεσολαβητή του νορβηγικού κράτους για να προσπαθήσουν να τερματίσουν την 10ήμερη απεργία στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Δυτικής Ευρώπης.


Βασικά, η ένωση είπε ότι η νέα συμφωνία της για υπεράκτιους εργαζόμενους περιελάμβανε προβλέψεις για εργαζόμενους στα χερσαία δωμάτια ελέγχου της Aker BP AKERBP.OL και της Equinor, βασική απαίτηση στην απεργία του συνδικάτου Lederne.


Η συμφωνία που επιτεύχθηκε περιλάμβανε, επίσης, τη δέσμευση των πετρελαϊκών εταιρειών να υπογράψουν μια ευρύτερη, μακροπρόθεσμη συμφωνία αργότερα.


Οι μισθοί θα αυξηθούν επίσης, σύμφωνα με τη Lederne, αν και αυτό ήταν προβλεπόταν από συμφωνίες που είχαν υπογραφεί και σε άλλες εταιρείες.

ΝορβηγίαΠΕΤΡΕΛΑΙΟσυνδικάταΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝLederne
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τελείωσε,teleiose