Wall Street: Με άνοδο ανοίγει την Τρίτη ο Dow Jones, με ώθηση από Chevron και Boeing

17:41 1/6/2021 - Πηγή: Mononews

Με μικτά πρόσημα κινείται μετά το πρώτο μισάωρο της Τρίτης η Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου, με την αγορά να επιστρέφει από την αργία της Memorial Day.

Στο επίκεντρου του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκονται τα στοιχεία της IHS Markit, σύμφωνα με τα οποία ο εποχιακά προσαρμοσμένος δείκτης PMI για τη μεταποίηση βρέθηκε στις 62,1 μονάδες τον Μάιο από 60,5 μονάδες τον Απρίλιο, σημειώνοντας

νέο ρεκόρ για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Παράλληλα οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Απρίλιο

Από εκεί και πέρα, η αμερικανική αγορά συνεχίζει να αναλύει τα στοιχεία του πληθωρισμού, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην  Ευρώπη. Την παρασκευή ανακοινώθηκε πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, έκλεισε τον Απρίλιο με άνοδο 3,1% σε ετήσια βάση. Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2% τον Μάιο από 1,6% τον Απρίλιο, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών ενέργειας. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θεωρεί ότι θα υποχωρήσει και έχει διαμηνύσει ότι θα διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της, ακολουθώντας τη γραμμή FED.

Ενδιαφέρον παρουσιάζεται στην μετοχή της AMC Entertainment, η οποία την περασμένη εβδομάδα εκτοξεύθηκε διπλασιάζοντας την τιμή της χάρη στη νέα στήριξη των χρηστών του Reddit. Η αλυσίδα κινηματογράφων ανακοίνωσε τη Τρίτη πως  συγκέντρωσε περίπου 230 εκατ. δολάρια μέσω πώλησης μετοχών στη Mudrick Capital Management.  Η μετοχή κινείται αυτή την ώρα στο +12,38%.

Η ανοδική κίνηση των τιμών του πετρελαίου, που αυτή την ώρα ενισχύονται άνω του 3% δίνει ώθηση στις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, με την μετοχή της Chevron να πρωταγωνιστεί προς το παρόν μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, με άνοδο 3,28%. Με άνοδο 2,64% κινείται η  Boeing, καθώς η επενδυτική τράπεζα Cowen αναβάθμισε τη στάση της έναντι της εταιρίας σε «outperform» από «market perform», επικαλούμενη τη γρήγορη βελτίωση της ζήτησης.

Έτσι, με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 34.651,30 μονάδες με άνοδο 0,35%, ο S&P 500 στις 4.211,66 μονάδες με άνοδο 0,18% ενώ ο Nasdaq στις 13.743,16 μονάδες, με απώλειες -0,04%

Keywords
Τυχαία Θέματα