Empowered: Ήρθε η ώρα της ho.re.ca. να «ανοίξει πανιά»

17:13 1/6/2021 - Πηγή: Fortune

Με νέες δεξιότητες, ψηφιακά εργαλεία και κίνητρα για ανάπτυξη καινοτομίας το πρόγραμμα Empowered των Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas λειτουργεί συμπληρωματικά της στήριξης που λαμβάνουν από την πολιτεία εταιρείες εστίασης και τουρισμού θέτοντας στο επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό.

Πρόκειται άλλωστε για το πλέον επιβαρυμένο μέλος της αγοράς που ταυτόχρονα φέρει και το σημαντικότερο κομμάτι της αξίας της. Αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι με το κλείσιμο εστιατορίων και ξενοδοχείων, ήδη από πέρυσι τον Απρίλιο, οι

άνεργοι στον κλάδο έφτασαν τους 123.321, τριπλάσιοι δηλαδή από ότι τον Απρίλιο του 2019 (45.363). Πολλοί από αυτούς τους επόμενους μήνες αναγκάστηκαν να αναζητήσουν νέα απασχόληση λόγω της αβεβαιότητας. Αυτό συνέβη είτε με στόχο καλύτερες προοπτικές καριέρας είτε για να διαχειριστούν τις υποχρεώσεις τους, που δεν καλύπτονταν από την κρατική αποζημίωση για εργαζόμενους σε αναστολή. Ως αποτέλεσμα η επανεκκίνηση βρήκε πολλούς επαγγελματίες χωρίς το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψει τις αναδυόμενες ανάγκες στις επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας. Πρόκειται για ένα παράδειγμα που καταδεικνύει τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η αγορά ho.re.ca. μετά από μια χρονιά ανατροπών που έφερε προκλήσεις ακόμη και για τους ηγέτες της αγοράς.

Όπως υπογραμμίζει η Μαρία Αναργύρου- Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η πανδημία επιτάχυνε μια σειρά από αλλαγές. «Ως οργανισμός, εξελιχθήκαμε και προσαρμοστήκαμε έχοντας προσήλωση στις προτεραιότητές μας. Να προσφέρουμε το πιο συναρπαστικό -και συνεχώς εξελισσόμενο- χαρτοφυλάκιο προϊόντων στην αγορά, για κάθε περίσταση κατανάλωσης, 24/7», αναφέρει σχετικά σημειώνοντας ως παράδειγμα το πρόσφατο λανσάρισμα της νέας γεύσης Coca-Cola Zero, αλλά και αυτό του Costa Coffee που υλοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας.

Η εταιρεία επέδειξε αντανακλαστικά στην πρωτόγνωρη συγκυρία λαμβάνοντας γρήγορες αποφάσεις. Μια τέτοια ήταν η αναβάθμιση της δομής πωλήσεων και η υποστήριξη των περίπου 500 πωλητών της με νέα εργαλεία τεχνολογίας επιβεβαιώνοντας έτσι το ρόλο της ως πολύτιμου συνεργάτη για έναν κλάδο που «ανοίγει πανιά», για να χρησιμοποιήσουμε το σλόγκαν του υπουργείου Τουρισμού για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς.

Με το Empowered η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas με στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr επιχειρούν μια ολιστική προσέγγιση των αναγκών της αγοράς δίνοντας πρόσβαση σε δεξιότητες του αύριο για χιλιάδες επαγγελματίες της ho.re.ca., μεταξύ των οποίων νέοι και γυναίκες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία. Η πλατφόρμα δημιουργεί ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και δίνει διέξοδο σε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον με ευκαιρίες επιχειρηματικότητας. Αυτό επιβεβαιώνουν έρευνες ικανοποίησης που δίνουν ποσοστά άνω του 90% στο ενδιαφέρον του περιεχομένου του Empowered από τους συμμετέχοντες των προηγούμενων κύκλων.

Τόσο η Μαρία Αναργύρου- Νίκολιτς, επικεφαλής της Coca-Cola Τρία Έψιλον όσο και η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα της The Coca-Cola Company επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία αυτό που η Coca-Cola έχει προτεραιοποιήσει τα τελευταία χρόνια επενδύοντας τόσο στους εργαζομένους όσο και στους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο: «Οι νέες δεξιότητες είναι το κλειδί για τη νέα εποχή».

Πώς εδραιώθηκε το Empowered και η νέα γενιά εργαλείων

Σημειώνεται ότι το Empowered είναι ουσιαστικά συνέχεια της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το 2017, με το Youth Empowered, ένα πρόγραμμα δωρεάν ενίσχυσης απασχολησιμότητας νέων ανθρώπων που έτρεχε και το 2020. Μάλιστα παρά την πανδημία κατάφερε να πετύχει τον στόχο του ενδυναμώνοντας περισσότερους από 20.000 νέους. Παράλληλα, σύμφωνα με την κ. Αναργύρου- Νίκολιτς, την περίοδο της πανδημίας και με το βλέμμα στραμμένο στην αγορά, η εταιρεία εμπλούτισε το περιεχόμενο των εκπαιδεύσεων με το Youth Empowered: The HoReCa Edition, για τους νέους που απασχολούνται στον κλάδο της ho.re.ca., ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Η γυναικεία ενδυνάμωση και η επιχειρηματικότητα ήταν πάντα στο επίκεντρο και μέσω των εξειδικευμένων πρωτοβουλιών που υλοποιεί η Coca-Cola Hellas, στις οποίες αναφέρθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας γενιάς εργαλείων του προγράμματος η κ. Νεκταρίου.

Στόχος της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Hellas στην νέα πρωτοβουλία, για την υλοποίηση της οποίας έχουν στρατηγικό συνεργάτη το Kariera.gr, είναι να προσφέρουν upskilling και reskilling σε 10.000 άτομα μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του προγράμματος, που φέρει την τεχνογνωσία του kariera.gr, ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του kariera.gr, εξηγεί ότι η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε είχε την επιστημονική υποστήριξη του ΟΠΑ, καθώς μετά τη μελέτη του κλάδου και την ταξινόμηση των δεξιοτήτων, το αποτέλεσμα τέθηκε υπόψη του Δρ. Ι. Νικολάου, Διευθυντή του ΜΠΣ στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ, που είχε την επιμέλεια και καθοδήγηση. Έτσι αναδείχθηκαν οι πιο περιζήτητες δεξιότητες και τα γνωστικά αντικείμενα

HORECA EMPOWERED, νέος κύκλος

Ο νέος κύκλος δωρεάν upskilling σεμιναρίων για τους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού αρχίζει με συμμετοχή σε εξατομικευμένο mentoring, υποτροφίες και εκπαιδευτικά events.

HORECA EMPOWERED- Το πρόγραμμα

31/5-18:00 (1h) – NOLAN: Αn Entrepreneurial Success Story

1/6 – 17:30 (1h) – The Art of Making Coffees

1/6 – 19:00 (1,5h) – Bar Management (Equipment & Cocktails Techniques)

2/6 – 18:00 (1h) – Digital Marketing: Social Selling

2/6 – 19:30 (1.15h) – Project Management Fundamentals

3/6 – 17:30 (1,5h) – Πως να αναπτύξεις μια επιτυχημένη επαγγελματική ταυτότητα;

3/6 – 19:30 (1,5h) – Digital Marketing: Content & Community Management

4/6 – 18:00 (1h) – Essential Soft Skills for Hospitality and Tourism Careers

O νέος κύκλος του HORECA EMPOWERED προσφέρει περαιτέρω ευκαιρίες εξέλιξης και ενδυνάμωσης: 

1 Group Mentoring για 15 άτομα από τον Κώστα Πισιώτη, συνιδιοκτήτη των εστιατορίων NOLAN & Proveleggios και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Nolanverse

10 Mentoring Sessions

15 Career Management Sessions

20 Υποτροφίες για το Social Selling Academy

25 Υποτροφίες για το Coding School & Python for Beginners

8 Υποτροφίες για το 2ημερο σεμινάριο Soft Skills από το BCA

To άρθρο Empowered: Ήρθε η ώρα της ho.re.ca. να «ανοίξει πανιά» δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα