Wall Street: Με ανοδικό άνοιγμα υποδέχονται οι δείκτες την έναρξη του εμβολιασμού στις ΗΠΑ

Ανοδικά άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα με το κλίμα αισιοδοξίας από την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού στις ΗΠΑ να επικρατεί στις χρηματαγορές της Νέας Υόρκης.

O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προχώρησε, όπως αναμενόταν, στην επείγουσα έγκριση αδειοδότησης για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19. Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου έχουν ήδη διανεμηθεί, ενώ ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη Νέα

Υόρκη, με το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε να είναι μια νοσοκόμα ΜΕΘ στο Queens.

Μάλιστα, ο FDA αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ανακοινώσει και την αξιολόγησή του για το εμβόλιο της Moderna κατά της Covid-19.

Η έναρξη του εμβολιασμού ξεκινά σε μια περίοδο που τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 180.000, την ώρα που οι επενδυτές της Wall Street συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας στο Κογκρέσο.

Μια νέα διακομματική συμβιβαστική πρόταση, που θα βασίζεται πάνω στην προηγούμενη των 908 δισ. δολαρίων, αναμένεται να παρουσιαστεί τη Δευτέρα. Το αρχικό πακέτο θα χωριστεί σε δύο κομμάτια, ένα που θα αφορά τις μικρές επιχειρήσεις και τους ανέργους, το οποίο αναμένεται να στηριχθεί από τις δύο πλευρές, και ένα που θα αφορά μέτρα που προκαλούν κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση των πολιτειών που ζητούν οι Δημοκρατικοί.

Από τα επιχειρηματικά νέα ξεχωρίζει η ανακοίνωση της AstraZeneca για την εξαγορά της  Alexion Pharmaceuticals έναντι 39 δισ. δολαρίων, με το τίμημα να περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές.

Έτσι, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο  Dow Jones κινείται στις 30.291,15 μονάδες με άνοδο  0,81%, ο  S&P 500 στις 3.695,48 μονάδες με κέρδη 0,87% ενώ ο  Nasdaq στις  12.534,61 μονάδες με άνοδο  1,27%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, η McDonald’s (2,80%) και η Intel (2,61%) καταγράφουν αυτή την ώρα τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Chevron (-1,30%).

Διαβάστε επίσης:

Moody’s: Credit positive για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης

Παράταση για Brexit και dot – plot: H Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, ΗΠΑ,Wall Street, ipa