Wall Street: Ήπια άνοδος στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου

17:22 1/9/2020 - Πηγή: Mononews

Ήπια ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν με μικτά πρόσημα τον καλύτερο Αύγουστο των τελευταίων δεκαετιών, με τις τεχνολογικές μετοχές να καταφέρνουν να ξεχωρίζουν για μια ακόμα συνεδρίαση και τον δείκτη Nasdaq να καταφέρνει να κλείσε σε ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ.

Οι επενδυτές αναμένουν μια βασική μηνιαία έκθεση θέσεων εργασίας την Παρασκευή, η οποία προβλέπεται να δείξει ότι οι μισθοδοσίες

συνέχισαν να ανακάμπτουν τον Αύγουστο. Παράλληλα, ώθηση στην αγορά δίνουν τα νέα για την έρευνα του υποψήφιου εμβολίου της φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc η οποία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, ότι ξεκίνησε την εγγραφή ενηλίκων για χρηματοδοτούμενες από τις ΗΠΑ κλινικές δοκιμές τελευταίου σταδίου ενός υποψήφιου εμβολίου της κατά της COVID-19. Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το εμβόλιο για το νέο κορονοϊό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, πολύ συντομότερα από την περίοδο που το αναμένουν οι ειδικοί.

Ο Dow  Jones, μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, ενισχυόταν στις 28.444,55 μονάδες με οριακή άνοδο 0,05%. Τα μεγαλύτερα κέρδη για τον δείκτη, ο οποίος υποδέχθηκε τρεις νέες μετοχές στις θέσεις των Pfizer, Raytheon και Exxon Mobil, σημειώνει η μετοχή της Wallmart, με άνοδο άνω του 3% ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες αυτή της Walgreens.

O S&P 500 κινείται στις 3.507,43 μονάδες με άνοδο 0,20% ενώ ο Nasdaq στις 11.852,94 μονάδες με άνοδο 0,66%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Ήπια, Σεπτεμβρίου,Wall Street, ipia, septemvriou