Wall Street: Απώλειες 1,17% για τον Dow Jones την Πέμπτη, με κέρδη 11,1% έκλεισε ο Απρίλιος

Με απώλειες έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street την Πέμπτη, ωστόσο ο Απρίλιος ολοκληρώθηκε με διψήφια άνοδο για τους τρεις βασικούς δείκτες.

Η ημέρα περιείχε μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα που άφησαν ανάμικτη γεύση στους επενδυτές, ενώ την ανησυχία προκάλεσε μια αναφορά για πιθανά αντίποινα που εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση κόντρα στις ΗΠΑ για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία, σύμφωνα με την Washingtron Post, κατηγορώντας την για έλλειψη διαφάνειας.

Παράλληλα,

αρνητικά για το γενικότερο κλίμα της ημέρας στάθηκαν και τα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας, τα οποία έδειξαν πως οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα έφτασαν τα 3,8 εκατ. ευρώ, κάτι που ανεβάζει τον αριθμό των Αμερικανών που προσέφυγαν σε αυτή την κίνηση τον τελευταίο 1,5 μήνα στα 30 εκατομμύρια. Το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει το ποσοστό ανεργίας για τον μήνα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν πως μπορεί αν κυμανθεί γύρω στο 15%.

Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο  Dow Jones έκλεισε στις 24.345,72 μονάδες με απώλειες 1,17%, ο  S&P 500 στις 2.912,43 μονάδες με πτώση 0,92% ενώ ο  Nasdaq στις 8.889,55 μονάδες με απώλειες 0,28%.

Ωστόσο σε επίπεδο μήνα, ο S&P έκλεισε με κέρδη 10,9%, ο  Dow Jones με άνοδο 11,1%, ενώ ο Nasdaq με άνοδο 15,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα