Στα 18,8 δολάρια επέστρεψε το αμερικανικό αργό – Κέρδη 6% για τον χρυσό τον Απρίλιο, παρά την νέα πτώση την Πέμπτη.

Με νέα σημαντική άνοδο έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου οι τιμές των συμβολαίων πετρελαίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, ολοκληρώνοντας έναν μήνα που θα μείνει στην ιστορία για τις τεράστιες αυξομειώσεις του και τα πρωτοφανή του ρεκόρ.

Η υγειονομική κρίση του κορονοϊού και  τα μέτρα καραντίνας στις οικονομίες βύθισαν τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Οι παραγωγοί μετά τις αρχικές τους διαφωνίες και τον πόλεμο τιμών στο πετρέλαιο, αποφάσισαν τελικά μια ιστορική συμφωνία για την μείωση της παραγωγής, η οποία ωστόσο ήρθε για κάποιους αργά και ήταν λιγότερο φιλόδοξη από όσο απαιτούταν. Την ίδια ώρα, οι χώροι αποθήκευσης πλησίαζαν στα όριά τους, κάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία την τιμή του συμβολαίου WTI να πέφτει σε αρνητικό έδαφος με πτώση μεγαλύτερη του 300%.  Ωστόσο, η βύθιση της τιμής είχε ως αποτέλεσμα λουκέτα σε ορισμένες πετρελαίκές πήγές, τα οποία βοήθησαν ακόμα περισσότερο στη μείωση της παραγωγής, δίνοντας ώθηση στις τελευταίες ημέρες στην τιμή του συμβολαίου Ιουνίου, η οποία σε συνδυασμό με την άρση των περιοριστικών μέτρων σε διάφορες περιοχές του πλανήτη επανέφεραν τις τιμές κοντά στα επίπεδα της αρχής του μήνα.

Κάπως έτσι, το η τιμή του συμβολαίου Ιουνίου του West Texas Intermediate έκλεισε την Πέμπτη με κέρδη 3,78 δολάρια, σημειώνοντας νέα άνοδο 25,1% και κλείνοντας στα 18,84 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο μήνα το αμερικανικό αργό περιόρισε τις ζημιές του στο 8%.

Στο Λονδίνο το Brent Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 2,73 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 12.1% και διαμορφώθηκε στα 25,27 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο μήνα σημείωσε μάλιστα κέρδη 11,1%

Θετικός ήταν ο μήνας και για τον χρυσό, παρά την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε  την Πέμπτη  κατά 19,20 δολάρια σημειώνοντας πτώση  1,1%, κλείνοντας στα 1.694,20 δολάρια ανά ουγγιά. Σε επίπεδο μήνα, η τιμή του χρυσού στη βάση του πιο ενεργού συμβολαίου ενισχύθηκε κατά 6,1%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Αύγουστο του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα