Wall Street: Amazon, Apple και Τραμπ οδηγούν σε απώλειες τους βασικούς δείκτες στο άνοιγμα

17:18 1/5/2020 - Πηγή: Mononews

Με ισχυρές απώλειες άνοιξε η Wall Street την Πρωτομαγιά των  εταιρικών αποτελεσμάτων της Amazon και της Apple καθώς και των νέων απειλών του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Κίνας για την διαχείριση της κρίσης του κορονοϊου. Μάλιστα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε πως έχει στοιχεία ότι ο κορονοϊός

διέφυγε από εργαστήριο στην Ουχάν.

Ο προβληματισμός των επενδυτών ενισχύθηκε μετά τα αποτελέσματα των κολοσσών Amazon και  Apple. Η Amazon, η οποία ανακοίνωσε κέρδη μικρότερα των εκτιμήσεων, δήλωσε πως ενδέχεται να χρειαστεί να δαπανήσει πολύ μεγάλα ποσά για κόστη που συνδέονται με τον κορονοϊό όπως η εξέταση των υπαλλήλων και οι υψηλότεροι μισθοί. Η μετοχή της αυτή την ώρα υποχωρεί στο -6,37%.

Από την πλευρά η Apple δεν παραχώρησε καθόλου guidance για το τρέχον τρίμηνο, για πρώτη φορά μετά από πάνω από μια δεκαετία, αν και ο Τιμ Κουκ ανέφερε πως είδε βελτίωση στο β’ μισό αυτού του μήνα, μετά από μια πολύ κακή περίοδο στα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου. Πάντως, μετά από μια πτώση άνω του 1% στην αρχή της συνεδρίασης, αυτή την ώρα η μετοχή της κινείται οριακά σε θετικό έδαφος βοηθώντας τον περιορισμό των απωλειών των βασικών δεικτών που άνοιξαν στο -2%.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί στις 23968,03 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,55%, ο  S&P 500 στις  2.863,64 με απώλειες  1,68% και ο  Nasdaq στις 8.750,69 μονάδες με πτώση 1,56%.

Στην Ευρώπη η μοναδική μεγάλη αγορά που λειτουργεί σήμερα είναι του Λονδίνου με τον FTSE 100 να υποχωρεί αυτή την ώρα στις 5772 μονάδες, με απώλειες  άνω του 2,1%

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Amazon Apple, Τραμπ,Wall Street, Amazon Apple, trab