Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street – Βαρίδια Amazon και Apple

17:15 1/5/2020 - Πηγή: BankWars

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πρωτομαγιά καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου και στις απειλές Τραμπ κατά της Κίνας.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι τα κόστη που συνδέονται με τον κορονοϊό όπως η εξέταση των υπαλλήλων και οι υψηλότεροι μισθοί αύξησαν τις δαπάνες και πιθανότατα το ίδιο θα κάνουν και στο μέλλον. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέγραψε ισχυρά έσοδα που ξεπέρασαν τα 75 δισ. δολάρια,

αλλά επιβράδυνση της κερδοφορίας της για το α’ τρίμηνο.

Η Apple δεν παραχώρησε καθόλου guidance για το τρέχον τρίμηνο, για πρώτη φορά μετά από πάνω από μια δεκαετία. Ωστόσο, ο CEO Tim Cook είπε ότι η Apple είδε βελτίωση στο β’ μισό αυτού του μήνα, μετά από μια πολύ κακή περίοδο στα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξήσει το σχέδιο επαναγοράς μετοχών κατά 50 δισ. δολάρια και το μέρισμα κατά 6%.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,58% στις 23.962 μονάδες

O S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,8% στις 2.859 μονάδες

O Nasdaq κινείται 1,9% χαμηλότερα στις 8.715 μονάδες

Tο αμερικανικό αργό ενισχύεται 6,5% στα 20,3 δολάρια το βαρέλι

Ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,38% στα 1.687 δολάρια ανά ουγγιά

Το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,097 δολ./ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα