Wall Sreet: Απώλειες στο άνοιγμα ενόψει «quadruple witching» και εισόδου της Tesla στον S&P 500

Πτωτικά κινούνται στο άνοιγμα της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με αγωνία τις προσπάθειες των επικεφαλής στο Κογκρέσο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για το πακέτο στήριξης.

Αντίπαλός τους είναι ο χρόνος, καθώς η παράταση χρόνου που είχε εξασφαλιστεί να φτάνει προς το τέλος της, καθώς η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση λήγει το Σάββατο. Πάντως, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ, δήλωσε την Πέμπτη πως οι δύο πλευρές φαίνεται πως πλησιάζουν σε συμφωνία και και πως είναι «πολύ πιθανό» το Κογκρέσο να

λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο, με τους νομοθέτες να περνούν μια νέα παράταση της χρηματοδότησης για ένα μικρό ακόμα διάστημα, προκειμένου να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις.

Αισιόδοξη εμφανίστηκε και η πλευρά της Νάνσι Πελόζι, η οποία δήλωσε πως σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις.

Πέρα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων η αγορά ετοιμάζεται για την ιστορική είσοδο της Tesla στον S&P 500, που θα πραγματοποιηθεί στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Η χρηματιστηριακή αξία της έχει ξεπεράσει τα 600 δισ. δολάρια, χάρη στο ράλι 700% που πραγματοποίησε η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ μέσα στο 2020. Έτσι, με την είσοδό της η Tesla θα είναι η 7η μεγαλύτερη εταιρία που θα συμμετέχει στο ταμπλό του δείκτη.  Η αγορά αναμένει μια μεγάλη ανακατάταξη κεφαλαίων.

Η είσοδος της  Tesla συμπίπτει με το τριμηνιαίο συμβάν που είναι γνωστό ως «quadruple witching». Η κατάσταση που συμβαίνει κάθε τρίτη Παρασκευή των μηνών Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου δηλώνει την ταυτόχρονη λήξη συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών, δεικτών μετοχών, δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών και συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μεμονωμένων μετοχών.

Έτσι, περίπου μια ώρα μετά το άνοιγμα των δεικτών ο Dow Jones κινείται στις 30.140,97 μονάδες με απώλειες  -0,54%,  ο S&P 500 στις 3.703,82 μονάδες με πτώση -0.50%  και ο Nasdaq στις 12.747,19 μονάδες με απώλειες -0,14%.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρει η μετοχή της Dow (0,99%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Intel (-2,07%).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Sreet, Απώλειες, Tesla, SP 500,Wall Sreet, apoleies, Tesla, SP 500