Orderit: Προς δεύτερο γύρο χρηματοδότησης η start up που λύνει τα χέρια των εστιατόρων

00:04 7/5/2022 - Πηγή: Mononews

Νέο γύρο χρηματοδότησης, τον δεύτερο κατά σειρά, ετοιμάζει η Orderit, η start up του Αλέξανδρου Κούμπα, που επιχειρεί να φέρει την επόμενη μέρα στην εστίαση.

Έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία στο εξωτερικό, έχοντας θητεύσει στους τομείς της τεχνολογίας, των τραπεζών και των start ups, ο Αλέξανδρος Κούμπας γύρισε στην Ελλάδα. Όταν ασχολήθηκε με τον τομέα της εστίασης διαπίστωσε το

κενό στη διαχείριση παραγγελιοληψίας από τον κλάδο της HoReCa.

Στόχος της Orderit, όπως λέγεται η εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την ομάδα developers της start up, είναι να ενοποιήσει τη διαδικασία της παραγγελιοληψίας μεταξύ των καταστημάτων εστίασης και των προμηθευτών τους, ούτως ώστε οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης να φροντίζουν για τις προμήθειες των καταστημάτων, ηλεκτρονικά. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα να μη χάνεται χρόνος στην επικοινωνία μέσω τηλεφώνου, emails και social media.

Εξοικονόμηση χρόνου και πόρων

Στα οφέλη της πλατφόρμας είναι η εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, ενώ οι επαγγελματίες θα αποφύγουν λάθη που γίνονται στον χώρο της κουζίνας λόγω των γρήγορων ρυθμών που επικρατούν.

Επίσης, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που επικρατούν και αφορούν στη διαδικασία της παραγγελίας είναι πως δεν υπάρχει έλεγχος της διαθεσιμότητας των αποθεμάτων. Χάρη στην Orderit είναι δυνατή η παρακολούθηση της παραγγελίας, καθόλη τη διάρκεια της πορείας της, ενώ ο χρήστης θα είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία παράδοσης.

Γιώργος Σολομός, Υπεύθυνος Πωλήσεων Orderit

Όπως λέει στο mononews ο κ. Κούμπας, η πλατφόρμα είναι ήδη διαθέσιμη σε καταστήματα εστίασης όπως το Balthazar των αδελφών Πιτσιλή, οι αλυσίδες Καλαμάκι και Cook & Grill και το ξενοδοχείο President, ενώ στην Orderit είναι συνδεδεμένοι 120 fnb προμηθευτές και η Χtra Clean, εταιρεία καθαριστικών που αποτελεί τον μεγαλύτερο συνεργαζόμενο προμηθευτή της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τους χρήστες της, η πλατφόρμα αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα των συνεργατών και ελαττώνει τα πιθανά λάθη στην διαδικασία κατά 80%. Λόγω του όγκου εργασίας, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, τα λάθη στις παραγγελίες είναι αναπόφευκτα, αλλά μέσω της Orderit οι επαγγελματίες μπορούν να έχουν την πλήρη εποπτεία των προμηθειών.

Δεύτερος γύρος χρηματοδότησης εντός του καλοκαιριού

Εντός του καλοκαιριού, η εταιρεία ετοιμάζεται να αντλήσει νέα κεφάλαια, ενώ κατά τον πρώτο γύρο σήκωσε χρηματοδότηση από Έλληνες επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων κι ένα family office.

Η Orderit – που είναι διαθέσιμη σε iOS και Android – συνεργάζεται μέχρι ώρας με καταστήματα στην Αθήνα, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από επιχειρήσεις σε Σαντορίνη, Μύκονο και Θεσσαλονίκη. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασίες σε Βρετανία και Ιταλία με εφαρμογές που θα μας δώσουν πρόσβαση σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές», εξηγεί ο CEO της start up.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του Orderit app είναι το λειτουργικό περιβάλλον της πλατφόρμας, που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κάθε του κίνηση μέσα από το κινητό του τηλέφωνο. Επιπλέον, συμμορφώνεται πλήρως με τον κώδικα GDPR, και χρησιμοποιεί μια προστατευμένη βάση δεδομένων στο cloud για την αποθήκευση δεδομένων.

Τα βήματα για τη χρήση είναι η εγγραφή στην πλατφόρμα, η επιλογή προμηθευτή και προϊόντων στην απαραίτητη ποσότητα και τέλος, η επιλογή ημερομηνίας παραλαβής, πριν από την αποστολή παραγγελίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Orderit, Προς,Orderit, pros