NYT: Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι και θα τιμωρήσουν τον Τσίπρα

15:27 7/7/2019 - Πηγή: Mononews

«Οι Έλληνες είναι πληγωμένοι και θυμωμένοι μετά από μια δεκαετία σκληρής λιτότητας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πρόκειται να τιμωρήσουν έναν άνθρωπο: τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «αν οι δημοσκοπήσεις είναι ακριβείς,

ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει το τίμημα στις εθνικές εκλογές και θα χάσει από το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο υπόσχεται φορολογικές περικοπές και νέα ευημερία» και συνεχίζει λέγοντας πως από τη μια οι υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα μιλάνε για «διάσωση της χώρας από την οικονομική κρίση και βελτίωση της εικόνας της χώρας», ενώ οι επικριτές υποστηρίζουν πως «η θητεία του ως πρωθυπουργού υπήρξε καταστροφική για την επιχειρηματικότητα, συνέτριψε τη μεσαία τάξη και υπονόμευσε το κράτος δικαίου».

Οι NYT τονίζουν ότι «σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη» αλλά το ζητούμενο είναι να «εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο για να σχηματίσει μια κυβέρνηση χωρίς εταίρο, που θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητά του να προωθήσει την ατζέντα του».

Στο εν λόγω δημοσίευμα παρουσιάζονται και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι «η νέα κανονικότητα στην Ελλάδα είναι ένας σημαντικά φτωχότερος πληθυσμός με ζωτικής σημασίας δημόσιες υπηρεσίες, όπως η Υγεία και η Παιδεία, πετσοκομμένες έπειτα από περικοπές για να επιτευχθούν οι στόχοι της λιτότητας. Και η ανεργία παραμένει πάνω από 18%, ένα παράδοξο υψηλό ποσοστό για χώρα της ΕΕ».

Ακόμα, σημειώνει ότι «οι υψηλοί φόροι εισοδήματος και περιουσίας έχουν αποδεκατίσει τη μεσαία τάξη και τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα δημοσιονομικά της Ελλάδας παραμένουν ασταθή» και συμπληρώνει ότι με το χρέος κοντά στο 180% του ΑΕΠ και έναν τεράστιο λογαριασμό για αποπληρωμή, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ισορροπήσει τη δημοσιονομική σύνεση με το ερέθισμα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας».

Τέλος, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το προσφυγικό πρόβλημα.

The post NYT: Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι και θα τιμωρήσουν τον Τσίπρα appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα