Lockdown: Σκέψεις στην κυβέρνηση για παράταση έως τις 14 Δεκεμβρίου – Από τι θα εξαρτηθεί

Την παράταση του lockdown για τον περιορισμό της  εξάπλωσης της Covid-19 φαίνεται πως μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για μια πιθανή παράταση του απαγορευτικού έως τις 14 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως η αρχική ημερομηνία για την ολοκλήρωσή του ήταν το τέλος Νοεμβρίου, ενώ ήδη έχει πάρει παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος που επικαλείται

το κανάλι, πριν τις 14 Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να ανοίξει η χώρα, θα ισχύσει το απαγορευτικό, με εξαίρεση, ίσως, δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το ενιαίο άνοιγμα της χώρας, και όχι άνοιγμα «διαφορετικών ταχυτήτων».

Οι παράγοντες που θα κρίνουν τις οριστικές αποφάσεις είναι δύο. Ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στο ΕΣΥ. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί από τον πρωθυπουργό στο τέλος της επομένης εβδομάδας με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Το άνοιγμα αναμένεται να γίνει οριζόντια, ενώ θα εξεταστεί αν θα πρέπει  να υπάρξουν εξαιρέσεις ή επιπλέον περιορισμοί για κάποια περιοχή.

Νωρίτερα, πάντως, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε προειδοποιήσει πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό σε 18 περιοχές της επικράτειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα