Φλώρινα: Συναγερμός σε γηροκομείο μετά από συρροή κρουσμάτων κορονοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γηροκομείο Φλώρινας, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι και τρόφιμοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Δεκάδες είναι τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ τροφίμων και εργαζομένων στον οίκο ευγηρίας, όπως διαπίστωσαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ που μετέβησαν στο ίδρυμα μετά από προληπτικό έλεγχο, κατά τον οποίον εργαζόμενος του γηροκομείου βρέθηκε θετικός στη νόσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετά την διαπίστωση της συρροής των κρουσμάτων κορονοϊού ακολουθήθηκε

διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του, τόσο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους όσο και με τους τρόφιμους του Γηροκομείου, με τα περισσότερα δείγματα να βγαίνουν θετικά, ενώ οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ είναι εν αναμονή των υπολοίπων δειγμάτων που ελήφθησαν σήμερα από τρόφιμους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετοί από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα, ενώ αρκετοί είναι και οι διασωληνωμένοι μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος του Γηροκομείου Φλώρινας, με την ραγδαία επιδείνωσητης υγείας των νοσούντων να έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία τόσο στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ όσο και σε φορείς της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης τόνισε ότι υπάρχει σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας του κορονοϊού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι ειδικοί στρέφουν την προσοχή τους στη Φλώρινα. Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη Φλώρινα, όπου, όπως είπε, «υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ακόμη έχουμε αυξημένα νούμερα».

κορονοιόςγηροκομείοοίκος ευγηρίαςΦλώριναβαριά συμπτώματαΕΟΔΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα