H δολοφόνος φορούσε Gucci

Aρκεί ένα καλογραμμένο σενάριο. Mια αυτοκρατορία μόδας. Και μία χολιγουντιανή ταινία. Και να φανταστείτε την Lady Gaga στα χιόνια, με γούνινο λευκό καπέλο, χρυσές αλυσίδες, μαργαριτάρια και τον κινηματογραφικό της σύζυγο, Adam Driver, με αυστηρό σκελετό γυαλιών, ζιβάγκο και στολή του σκι. Mια αγκαλιά τόσο ρετρό, όσο θα θέλαμε.

Ποιο είναι το ζευγάρι της εικόνας που ποζάρει στις Ιταλικές Άλπεις; O κύριος και η κυρία Gucci.

Δηλαδή

o Maurizio Gucci, εγγονός του Guccio Gucci και η πρώην σύζυγος του, Patrizia Reggiani. Η γυναίκα που καταδικάστηκε το 1998 για την απόπειρα δολοφονίας του.

Αν και τραγική σαν ιστορία, ακριβώς επειδή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, -όπως η σειρά στο Νetflix «Τhe Assasination of Gianni Versace»-, το ενδιαφέρον μοιάζει να είναι ακόμη μεγαλύτερο για το κοινό της μόδας, του κινηματογράφου, της αισθητικής, γιατί πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκουμέντο. Με σασπένς. Φτιαγμένο για την μεγάλη οθόνη, ποπ κορν και εντυπωσιακές εμφανίσεις στο σκοτάδι.

«House of Gucci»

«House of Gucci», ο τίτλος του φιλμ που φέρει την υπογραφή του Ridley Scott. Το περιτύλιγμα, το στιλιστικό κομμάτι, το πιο εμπορικό, το έχουμε.

Η Lady Gaga ως Patrizia Reggiani

Και το στόρι; Πρόκειται ίσως για την πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς. Του 2021, μπορεί και του 2022. Tα γυρίσματα ξεκίνησαν στην Ρώμη πριν από έναν χρόνο περίπου, και στο καστ θα πρέπει να προσθέσετε τον Jared Leto, τον Al Pacino και τον Jeremy Irons.

«House of Gucci»

Για την ιστορία ο Αdam Driver είναι δεινός σκιέρ. Signore e Signora Gucci. Τους φανταζόμαστε ήδη στο κόκκινο χαλί. Να φοράνε κοστούμια από το πλούσιο αρχείο του ιστορικού οίκου. Και τον Adam Driver να μιλάει ιταλικά. «Grazie Maurizio. Prego. Αmore».

«House of Gucci»«House of Gucci»

Η ταινία θα έχει έντονα δραματικά στοιχεία και μυστήριο. Η Patrizia Reggiani δικάστηκε και καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Maurizio στα σκαλιά του γραφείου του στο Μιλάνο το 1995. Έμεινε για περισσότερα από 18 χρόνια στη φυλακή.

«House of Gucci»

Ο λόγος; Όταν εκείνος την άφησε για μία άλλη γυναίκα, εκείνη δεν θεώρησε ικανοποιητική τη διατροφή. Και αποφάσισε να τον εκδικηθεί. Το φιλμ βασίζεται στο βιβλίο «The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour και Greed». Απληστία; Τρέλα; Γοητεία; Η «μαύρη χήρα», όπως την αποκάλεσε ο ιταλικός Τύπος, έχει όλες τις απαντήσεις.

«House of Gucci»

Η ίδια είχε δηλώσει για το διαζύγιό της: «Προτιμώ να κλαίω σε μια Rolls-Royce, παρά να είμαι χαρούμενη σε ένα ποδήλατο».

Ο Ridley Scott είχε επιχειρήσει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την Δυναστεία του οίκου Gucci και στο παρελθόν, αλλά η οικογένεια είχε αντιδράσει. Τώρα που ανέλαβαν τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο να φέρουν τον κόσμο της πολυτέλειας πιο κοντά στην πραγματική ζωή, ευκαιρία να δούμε στη μεγάλη (ή στη μικρή) οθόνη πως χτίζεται μια αυτοκρατορία από ένα μικρό μαγαζί στη Φλωρεντία με δερμάτινα είδη και τρίχρωμη ετικέτα στον πλανήτη.

Patrizia Reggiani – Lady Gaga

Με αφοσιωμένες πελάτισσες την Elizabeth Taylor, την Καρολίνα του Μονακό, την Jackie Kennedy…

«House of Gucci»

Φανταζόμαστε ήδη την Lady Gaga να γράφει στο ημερολόγιο της ως Mrs Gucci: «Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορείς να το εξαγοράσεις», έχει πει η δολοφόνος, και διάβολος μαζί, που φορούσε Gucci.

«House of Gucci»«House of Gucci»

H αληθινή Mαύρη Χήρα είναι σήμερα 73 χρονών, λέει στις συνεντεύξεις της ότι ζει με 900 ευρώ τον μήνα κι έναν παπαγάλο, σχεδιάζει τσάντες, ενώ όπως είναι αναμενόμενο, κανένας από την δυναστεία των Gucci δεν θέλει να έχει επικοινωνία μαζί της.

Πάλι καλά που έχει την οικονομική υποστήριξη των δύο παιδιών της, Alessandra και Αllegra. Η τελευταία σύντροφος του Maurizio Gucci υποστηρίζει στο βιβλίο που έγραψε πως η Reggiani δεν ήθελε καμία άλλη να πάρει τη θέση της και εκτός από τα υπέρογκα ποσά που ζητούσε, το chalet στην Ελβετία και το σκάφος του, απαιτούσε να κρατήσει (και) το επίθετο Gucci.

Coming soon to a theatre near us. Ή «η συνέχεια επί της οθόνης.»

«House of Gucci»Διαβάστε επίσης:40 πράγματα που (δεν) γνωρίζουμε για τον Αριστοτέλη ΩνάσηΌταν ο Σταύρος (Νιάρχος) γνώρισε τη Dasha (Zhukova) και πρώην Mrs Abramovich
Keywords
Τυχαία Θέματα