Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση με Moderna από τις 12 Νοεμβρίου – Τεράστια αύξηση στα ραντεβού

Στην αύξηση των ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στάθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Αρχικά ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε: «Ξεπεράσαμε τους 13.130.000 εμβολιασμούς, πάνω από 6.715.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί στο 64% του γενικού πληθυσμού και 73,5% του ενήλικου πληθυσμού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 69,2% στον γενικό πληθυσμό και 80,7% στον ενήλικο.

«Η

Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών στους εμβολιασμούς, στη 16η θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και στη 17η στους εμβολιασμούς με τη μια δόση», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι από τις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η χορήγηση της τρίτης εμβολιαστικής δόσης με το σκεύασμα της Moderna.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με την μισή ποσότητα της κανονικής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Θεμιστοκλέους: Σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε πως σημειώθηκε πολύ σημαντική αύξηση τόσο στα ραντεβού για την πρώτη εμβολιαστική δόση όσο και σε αυτά που αφορούν την τρίτη δόση.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες επτά ημέρες η αύξηση των ραντεβού που κλείστηκαν για 1η δόση έφτασε στο 185% , με 175 χιλ. να κλείνονται σε σύγκριση με τα 60 χιλ. της προηγούμενης εβδομάδας

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους αποκάλυψε πως 275 χιλ. ραντεβού κλείστηκαν για την τρίτη δόση, πολύ περισσότερα από τα 94 χιλ. που κλείστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (αύξηση 200%)

Τέλος, μόνο σήμερα, Δευτέρα 8/11 κλείστηκαν 30 χιλ. ραντεβού πρώτης δόσης και 55 χιλ. ραντεβού τρίτης δόσης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους απέδωσε την αύξηση των ραντεβού στην εισαγωγή των νέων μέτρων και στην αύξηση των κρουσμάτων.

«Η πανδημία είναι εδώ, δεν θα φύγει», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Ζητούμενο είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός των ραντεβού», είπε.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αναμνηστική δόση. Η Ελλάδα είναι από τις πιο προωθημένες χώρες στην τρίτη δόση», τόνισε ακόμα ο κ. Θεμιστοκλέους.

Θεοδωρίδου: 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό -Κανένας κίνδυνος για τις εγκύους από το εμβόλιο

Πιο σύνθετο έχει γίνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της covid-19 με την πάροδο του χρόνου και το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους απασχολεί καθημερινά και ας ελπίσουμε ο φόβος να βοηθήσει, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Ειδική αναφορά έκανε, για άλλη μια φορά, στις έγκυες, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον εμβολιασμό τους, αντίθετα αν δεν εμβολιαστούν θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το μωρό τους.

Είπε ότι μέχρι σήμερα 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό. Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε τα σημαντικά οφέλη, λόγω της αποφυγής σοβαρής νόσησης και θάνατο. Ωστόσο, όπως είπε, παρατηρείται αναβολή για την τρίτη δόση, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αντισώματα και τόνισε ότι τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές παραπλανούν.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση:

Διαβάστε επίσης:Νέο μαύρο ρεκόρ με 7.335 κρούσματα, στους 477 οι διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομήΠαγώνη στο HealthStories: Όποιος δεν είναι παρών στις εφημερίες δεν δικαιούται να μιλάει
Keywords
Τυχαία Θέματα