F1 Σιγκαπούρη: O Λεκλέρκ στην pole!
Χωρίς να είναι αλάνθαστος ο Μονεγάσκος ήταν ταχύτερος όλων σε μια διαδρομή που στέγνωνε γύρο γύρο.
Η βροχή έδωσε το δικό της ρυθμό στις ελεύθερες αλλά και τις κατατακτήριες δοκιμές. Πέρα από το 100% της υγρασίας η ζέστη ήταν στους 28 βαθμούς Κελσίου και οι συνθήκες για οδηγούς και μηχανικούς απάνθρωπες. Η βροχή είχε πέσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα επηρεάζοντας και τις ελεύθερες δοκιμές.
Στο Q1 όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli με το πράσινο χρώμα. Γύρο με το γύρο η αγωνιστική γραμμή άρχισε να
Στο Q2 χρησιμοποιήθηκαν ενδιάμεσα ελαστικά με το Λεκλέρκ να επισημαίνει πως η πίστα στέγνωνε γρήγορα. Ο Μονεγάσκος στο πρώτο του πέρασμα σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της περιόδου. Ο πρώτος που επιχείρησε με τα σλικ ελαστικά ήταν ο Στρολ. Ο Καναδός δεν απέφυγε το λάθος στην πρώτη του προσπάθεια αλλά το παράδειγμα ακολούθησαν και οι Ζου, Φέτελ. Εν τέλει από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι AstonMartin, ο Σουμάχερ με τη Haas, ο Ζου με την Alfa Romeoκαι ο Ράσελ με τη Mercedes. Για το Βρετανό οδηγό ήταν η 3η φορά φέτος σε 17 προσπάθειες που έμεινε εκτός δεκάδας.
Στο ξεκίνημα του Q3 ο Φερστάπεν έβαλε σλικ ελαστικά, ο Τσουνότα ενδιάμεσα και ο Χάμιλτον σλικ. Ο Τσουνότα ήταν πιο γρήγορος με τα ενδιάμεσα ελαστικά αλλά φαινόταν πως βρισκόμασταν στο «σταυροδρόμι» στο σημείο που αυτό θα άλλαζε. Όπερ και εγένετο με το Χάμιλτον να σημειώνει ταχύτερο χρόνο. Αντίθετα ο Φερστάπεν δεν μπορούσε να διατηρήσει τη μαλακή γόμα της Pirelli σε θερμοκρασία λειτουργίας με αποτέλεσμα η Red Bull του να γλιστράει συνέχεια. Καθώς η αγωνιστική γραμμή πρόσφερε περισσότερο κράτημα αρκετοί οδηγοί όπως ο Σάινθ επέλεξαν να μείνουν έξω για περισσότερους από έναν γύρο.
O Φερστάπεν έκανε σημαντικό λάθος παράτησε έναν γύρο στον οποίο ήταν σημαντικά ταχύτερος. Δεν ξέρω αν θα του αρκούσε για την pole σίγουρα όμως αν τον είχε ολοκληρώσει θα βρίσκονταν πιο ψηλά από την 8η θέση. Αντ’ αυτού ο Ολλανδός επιβράδυνε προσπάθησε να κάνει έναν ακόμη πιο γρήγορο γύρο αλλά δεν επαρκούσε το καύσιμο που είχε στο τεπόζιτο γι’ αυτό. Οπότε βρέθηκε να εγκαταλείπει την προσπάθεια αγανακτισμένος. Σίγουρα οι πιθανότητες του Ολλανδού να πάρει αύριο και μαθηματικά τον τίτλο μειώθηκαν μετά από αυτό. Οι Πέρεζ και Χάμιλτον κατάφεραν να σημειώσουν χρόνους στο ίδιο δέκατο με το Λεκλέρκ.
Για το Μονεγάσκο οδηγό ήταν η 9η φετινή του pole. Ο Λεκλέρκ έχει να κερδίσει από τα μέσα του καλοκαιριού και το Αυστριακό GP. Την ίδια στιγμή ο Φερστάπεν έχει ένα σερί 5 νικών από Γαλλία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία. Μπορεί αύριο ν’ αλλάξει αυτή η δυναμική; Ο αγώνας εκκινεί υπό το φως των προβολέων στις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος, απευθείας ΕΡΤ, Cosmote). Μια ώρα νωρίτερα στις 14:00 ξεκινά στην ΕΡΤ ειδική εκπομπή για τη Formula 1 και το GP Σιγκαπούρης.
Συνολικά οι χρόνοι σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν:
Μετά το τέλος των δοκιμών ο Λεκλέρκ τόνισε: «Ήταν πολύ δύσκολες δοκιμές. Στο Q3 δεν ξέραμε τι να κάνουμε έβαλα τα σλικ ελαστικά την ύστατη στιγμή. Ο τελευταίος γύρος είχε λάθη και δεν πίστευα ότι θα πάρω την pole αλλά την πήρα. Σε σχέση με χτες πήγαμε καλύτερα. Δεν έχω πολλά δεδομένα για τον αγώνα αλλά πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε». Από την πλευρά του ο Πέρεζ συμπλήρωσε: «Έχω μια καλή ευκαιρία να περάσω τον Σαρλ και να κερδίσω. Απογοητεύτηκα που έχασα την pole για δυο εκατοστά. Οι συνθήκες μεταβάλλονταν συνεχώς, δεν αποκλείεται να έχουμε βροχή και αύριο».
Από την πλευρά του ο Χάμιλτον που ήταν για 10η φορά ταχύτερος του Ράσελ σε 17 προσπάθειες τόνισε: «Πίεζα σκληρά ήμουν πολύ κοντά. Είναι πολύ γρήγοροι, έκανα τέλειο γύρο και πίστευα πως θα τα καταφέρω. Αλλά δεν είχα την πρόσφυση στο τέλος. Θα προσπαθήσω πάλι αύριο».
Διαβάστε επίσης:
F1 Σιγκαπούρη: Ταχύτερες οι Ferrari στα ελεύθερα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Μεγάλη κινητικότητα στις μεταβιβάσεις ακινήτων - Το Top 5 των περιοχών
- Νέα παρέμβαση Μέρκελ για επαναπροσέγγιση Πούτιν – «Φιλοσοφεί ξεδιάντροπα» αντιδρούν οι Ουκρανοί
- Η Gazprom κλείνει τη στρόφιγγα του αερίου στην Ιταλία
- Ο Καντίροφ ζητά να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων η Ρωσία
- Γερουσία ΗΠΑ: Μετά τον Μενέντεζ, και δεύτερη τροπολογία -μπλόκο για τα F-16 στην Τουρκία
- Βαρύς φόρος στην αδικαιολόγητη περιουσία - Ποιοι μπαίνουν στον στόχαστρο των ελέγχων
- Ιαπωνία: Σεισμός 5,6 βαθμών έπληξε την περιοχή Κιούσου
- Τέσσερις ενεργειακοί γίγαντες ελέγχουν το 50% της αγοράς LNG
- Ερντογάν: Ξέρουμε ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα εναντίον μας μετά από 100 χρόνια
- Kαντίροφ: «Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος»!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mononews
- F1 Σιγκαπούρη: O Λεκλέρκ στην pole!
- ΗΠΑ-Τουρκία: Νέα τροπολογία με πρόσθετες προϋποθέσεις για τα F-16
- Μπορέλ: Σχεδόν αδύνατος ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία
- Nord Stream: Συνεργασία Γερμανίας, Δανίας και Σουηδίας για να ερευνήσουν τις διαρροές
- Ανησυχία από τo μήνυμα Καντίροφ σε Πούτιν: Ρίξε πυρηνικά – Φεύγουν οι Ρώσοι από τη Λιμάν
- Ουκρανία: Εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν οι Ρώσοι στρατιώτες
- Τζόρτζια Μελόνι: Η Ιταλία πρέπει να ξαναρχίσει να υπερασπίζεται το εθνικό της συμφέρον
- ΟΠΕΚ+: Πρώτη δια ζώσης συνάντηση από το 2020 – Εξετάζει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου
- Φον ντερ Λάιεν: Μαζί θα εργαστούμε για τη μείωση των υψηλών τιμών της ενέργειας

- Τελευταία Νέα Mononews
- F1 Σιγκαπούρη: O Λεκλέρκ στην pole!
- Φον ντερ Λάιεν: Μαζί θα εργαστούμε για τη μείωση των υψηλών τιμών της ενέργειας
- ΗΠΑ-Τουρκία: Νέα τροπολογία με πρόσθετες προϋποθέσεις για τα F-16
- Ανησυχία από τo μήνυμα Καντίροφ σε Πούτιν: Ρίξε πυρηνικά – Φεύγουν οι Ρώσοι από τη Λιμάν
- Nord Stream: Συνεργασία Γερμανίας, Δανίας και Σουηδίας για να ερευνήσουν τις διαρροές
- Ουκρανία: Εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν οι Ρώσοι στρατιώτες
- ΟΠΕΚ+: Πρώτη δια ζώσης συνάντηση από το 2020 – Εξετάζει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου
- Τζόρτζια Μελόνι: Η Ιταλία πρέπει να ξαναρχίσει να υπερασπίζεται το εθνικό της συμφέρον
- Μπορέλ: Σχεδόν αδύνατος ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία
- Ζελένσκι: Καλεί στο Κίεβο την Τζόρτζια Μελόνι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Τέσσερις ενεργειακοί γίγαντες ελέγχουν το 50% της αγοράς LNG
- Μελόνι: Θα απαντήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στα προβλήματα της χώρας
- Θεοδωρικάκος προς νέους αστυνομικούς: Υπηρετούμε τις αξίες της ελευθερίας
- ΗΠΑ: Νέα τροπολογία βάζει πρόσθετες προϋποθέσεις στην Τουρκία για τα F-16
- Καιρός - Meteo: Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή - Ανεμοι 6-7 Μποφόρ
- Κυρ. Μητσοτάκης: Οι γυναικοκτονίες μας αφορούν όλους- Η θέση μας είναι μόνο μία: δίπλα στη γυναίκα, απέναντι στη βία!
- Γερουσία ΗΠΑ: Μετά τον Μενέντεζ, και δεύτερη τροπολογία -μπλόκο για τα F-16 στην Τουρκία