«Ξέρεις να κολυμπάς;». Το προκλητικό πανό στο γήπεδο της Τραπεζούντας για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το ανάρτησαν Τούρκοι οπαδοί σε αγώνα με την ΑΕΚ

Το σύνθημα «Can you swim» που μεταφράζεται ως «Μπορείς να κολυμπήσεις»αναγραφόταν σε πανό των οπαδών της Τράμπζονσπορ, στον αγώνα με την ΑΕΚ, μέσα στο γήπεδο «Σενόλ Γκιουνές» στην Τραπεζούντα.

Το πανό ήταν στραμμένο προς τους οπαδούς της ΑΕΚ και θεωρήθηκε ως έμμεση αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ποντίων. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν άλλωστε έχει κάνει αιχμηρές αναφορες στο παρελθόν σχετικά με το θέμα της Γενοκτονίας λέγοντας ότι «έριξαν στη θάλασσα τις συμμορίες των Ποντίων», ενώ έχει μιλήσει και για κάποιους «έφυγαν πέφτοντας στη θάλασσα και δεν έγιναν παστά ψάρια στον Σαγγάριο».

Η ΑΕΚ πρόκειται να κάνει επίσημη καταγγελία στην UEFA για το συμβάν, από την στιγμή ειδικά που επισήμως απαγορεύει στα γήπεδα τα μηνύματα με πολιτικό περιεχόμενο.

The post «Ξέρεις να κολυμπάς;». Το προκλητικό πανό στο γήπεδο της Τραπεζούντας για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το ανάρτησαν Τούρκοι οπαδοί σε αγώνα με την ΑΕΚ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou