Ξεκίνησε η κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις. Κατολισθήσεις στο Πήλιο – αποκλείστηκαν οι κάτοικοι στο Χορευτό. Πως θα κινηθεί το φαινόμενο τις επόμενες ώρες (χάρτης)

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής . Ήδη στο Πήλιο οι μεγάλες ποσότητες νερού δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα , ενώ οι κάτοικοι στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου αποκλείστηκαν από τις κατολισθήσεις.

Οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον δρόμο πριν και μετά τα ψυγεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που οδηγεί στο Χορευτό. Εκεί το οδόστρωμα

κατέρρευσε με αποτέλεσμα να αποκλειστεί κάθε πρόσβαση.

Φωτογραφία από το δρόμο που κατέρρευσε στη Ζαγορά Πηλίου

Στην Τσαγκαράδα δυο λεωφορεία με μαθητές και ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελεί το δρομολόγιο στο Ανατολικό Πήλιο, εγκλωβίστηκαν λόγω κατολίσθησης. Ένας χείμαρρος κατέβασε πολύ νερό από το βουνό στο δρόμο, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία. Μηχανήματα άλλαξαν τη ροή του νερού και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους μαθητές. Τα σχολεία της Ζαγοράς παρέμειναν κλειστά και η κυκλοφορία διακόπηκε για να αποφευχθούν ατυχήματα, καθώς το νερό έχει φτάσει τα 20 με 30 εκατοστά ύψος.

Ο δήμαρχος του χωριού Παναγιώτης Κουτσάφτης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία βρίσκεται από τις 14 Ιανουαρίου 2018 λόγω των αλλεπάλληλων καταρρακτωδών βροχοπτώσεων σε όλη την διοικητική περιφέρεια του Δήμου.

Τις τελευταίες μέρες ζημιές έχουν καταγραφεί και στο Μυλοπόταμο, στη Τσαγκαράδα και στη Δράκεια. Ανάλογα προβλήματα εντοπίστηκαν σε περισσότερα από 30 σημεία.

Πως θα κινηθεί ο καιρός

Πιο αναλυτικά, από τις νυκτερινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Νοτιοδυτικό Ιόνιο, όπου γρήγορα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στην Εύβοια.
Γρήγορα, όμως τα φαινόμενα και από τα δυτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

Τα φαινόμενα κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στην Εύβοια. Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη ισχυροί και συγκεκριμένα στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς. Πρόσκαιρα οι άνεμοι στο Κεντροδυτικό Αιγαίο και στα παράκτια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και Ανατολικής Στερεάς τις πρωινές και μεσημεριανές τοπικά θα φτάνουν σε ένταση και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-02-18) την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη δυτική Στέρεα και στη δυτική Πελοπόννησο.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν την Ηπείρου, τη δυτικής και κεντρική Στέρεα, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Χάρτης: meteo.gr/ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Πληροφορίες αντλήθηκαν από meteo.gr

Το άρθρο Ξεκίνησε η κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις. Κατολισθήσεις στο Πήλιο – αποκλείστηκαν οι κάτοικοι στο Χορευτό. Πως θα κινηθεί το φαινόμενο τις επόμενες ώρες (χάρτης) δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα