Βατόπουλος: Για να αρθεί το lockdown πρέπει να πέσει πολύ κάτω από τη μονάδα ο ρυθμός μετάδοσης. Οι μάσκες και οι αποστάσεις να μπουν στην κουλτούρα μας

«Τα κρούσματα κορονοϊού θα αρχίσουν να ελαττώνονται την επόμενη εβδομάδα, αν και για 2-3 ημέρες ακόμα θα έχουμε πολλά κρούσματα και διασωληνώσεις», εκτιμά ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε ότι για να αρθεί το lockdown που έχει τεθεί σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο «πρέπει το R (σ.σ.: ο δείκτης μεταδοτικότητας)

να πέσει πολύ κάτω από τη μονάδα. Στην προηγούμενη καραντίνα είχε πάει στο 0,5».

«Ο κόσμος θα καταλάβει ότι πάμε καλά όταν αρχίσουν να πέφτουν τα κρούσματα και να έχουμε το αντίστροφο που καταγράψαμε στην αύξηση», επισήμανε ο κ. Βατόπουλος, προσθέτοντας ότι «από τον Ιούνιο και πέρα γίνονται περίπου 20.000 τεστ γενικά καθημερινά».
Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο κ. Βατόπουλος τόνισε: «Νομίζω ότι θα αντέξει το σύστημα υγείας καθώς υπάρχουν ακόμα κενά κρεβάτια και η ένταση θα κρατήσει για άλλες 2-3 ημέρες. Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά. Κατά πόσο ο κόσμος θα πειστεί ότι οι μάσκες, οι αποστάσεις και η υγιεινή πρέπει να συνεχιστούν και να μπουν στην κουλτούρα μας».

Τέλος, ερωτηθείς για τις αναφορές περί μετάλλαξης του κορoνοϊού, ο κ. Βατόπουλος απάντησε ότι «ειδικά δημοσίευση από το Χιούστον λέει ότι ίσως είναι πιο μεταδοτικός» αλλά σε καμία από τις τρεις μεταλλάξεις που μελετώνται «δεν φαίνεται κάτι, να έχει γίνει πιο παθογόνος».

αρχική εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: «Σκόρδο και ούζο είναι κωμικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Τα μέτρα του Δήμου Αθηναίων κατά της φονικής γρίππης του 1918. Πότε έγινε λοκντάουνΑυτή είναι η τροφή που προκαλεί ακόμη και θάνατο. Τι είναι το «ελάχιστο» χταπόδι, που ζει και μετά τον τεμαχισμό του. Κάθε χρόνο σκοτώνει αρκετά άτομα, κολλώντας στον οισοφάγο τους

The post Βατόπουλος: Για να αρθεί το lockdown πρέπει να πέσει πολύ κάτω από τη μονάδα ο ρυθμός μετάδοσης. Οι μάσκες και οι αποστάσεις να μπουν στην κουλτούρα μας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα