Τσιόδρας: 147 οι θάνατοι στη χώρα και 21 νέα κρούσματα. «Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες»

Ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα και ο συνολικός 2.663 στη χώρα μας. Τα 11 εξ αυτών είναι σε δομή ενόπλων δυνάμεων. 36 συμπολίτες διασωληνωμένοι, 82 εκτός ΜΕΘ.

Ένας θάνατος σε 24 ώρες με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 147. Έχουν ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

Για τον τρόπο θανάτων και καταγραφής τους: Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι

πολυπαραγοντικό φαινόμενο.

Στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων.

Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορονοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες.

Η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας

Ανθρώπινο αντίσωμα παρουσιάστηκε σε ανακοίνωση Ολλανδών επιστημόνων και πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία.

Δεν έχουμε εικόνα ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται με το τσίμπημα του κουνουπιού.

Για τα ομαδικά αθλήματα δεν μπορεί να τοποθετείται η επιτροπή. Η ατομική άθληση δεν απαγορεύεται και φυσικά δεν απαγορεύεται η ατομική άθληση. Συζητήσαμε για αθλήματα με επαφή. Δεν είναι ώρα να ξεθαρέψουμε πέρα από τη σωματική άθληση.

Για τους μαθητές και τα φροντιστήρια: Είχαμε συστήσει στα φροντιστήρια να συνεχιστεί η δραστηριότητα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Όσον αφορά τα ωδεία δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή η τηλεκπαίδευση. Για τις οργανωμένες παραλίες αυτό που συζητήθηκε ήταν οι ευκαιρίες συγχρωστισμού. Εάν πάμε καλά θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος με ύποπτα συμπτώματα θα υποβάλλεται κανονικά σε τεστ για τον ιό.

Τσιόδρας για υφασμάτινες μάσκες:  ΄Έχουμε τοποθετηθεί για τη χρήση μη ιατρικής μάσκας στην καθημερινότητά μας. Είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο προστασίας. Η χρήση της υφασμάτινη μάσκας δεν συνοδεύεται με αυξημένο κίνδυνο εάν χρησιμοποιείται σωστά. Ωστόσο εάν δεν γίνεται σωστή χρήση τότε αυτός που την χρησιμοποιεί κινδυνεύει.

Η χρήση μάσκας στο σχολικό περιβάλλον έγινε για να μην εκτεθούν τα παιδιά στον ιό. Θα συζητήσουμε στην επιτροπή για πιθανά περιστατικά στιγματισμού.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορούμε να πούμε ότι ο ιός είναι λιγότερο επικίνδυνος. Το 1/3 της παγκόσμιας κοινότητας επέβαλε λοκ ντάουν. Μέσα στην αβεβαιότητα πρέπει να κινηθείς με επιστημονικά κριτήρια. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση.

Χαρδαλιάς: Συλλογική η προσπάθεια άρσης των μέτρων. Πρέπει όμως να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Τα πάντα κρίνονται στη λεπτομέρεια.

Διαρκώς τα δεδομένα μπορούν να μεταβληθούν.

Η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Τρίτης έκανε ελέγχους σε όλη τη χώρα για περιπτώσεις take away ποτών.

Όσα διαδραματίστηκαν χθες και προχθές στην Αγία Παρασκευή παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού.

Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και χθες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας.

Όπου χρειαστεί θα πάρουμε αντίστοιχα μέτρα.

Εξαρτάται από εμάς ποια θα είναι η συνέχιση της επιστροφής στην κανονικότητα

The post Τσιόδρας: 147 οι θάνατοι στη χώρα και 21 νέα κρούσματα. «Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα