Επεισόδια με πετροπόλεμο και ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή. Ομάδα 300 ατόμων έκανε πάρτι στην πλατεία. Σύψας: «Έτσι άνοιξαν οι πύλες της κόλασης στην Ιταλία»

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην Αγία Παρασκευή λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Τρίτης. Περίπου 300 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννου να κάνουν πάρτι με μπύρες και μουσική, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία, καθώς συνεχίζουν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν να διαλυθεί το πλήθος, καθώς παραβίαζε τους κανόνες περί συγχρωτισμού. Οι νεαροί αντέδρασαν και οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που έφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν πέτρες

και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψη χημικών για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις χθεσινοβραδινές εικόνες από το πάρτι της Αγίας Παρασκευής σχολίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας: «Έτσι άνοιξε η πύλη της κολάσεως για την Ιταλία», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής:

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην οποία υπήρξε συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη. Το βράδυ της Δευτέρας είχε σημειωθεί παρόμοια συγκέντρωση ατόμων, όπως είχε καταγγείλει ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Διακογιάννης, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία στο Facebook.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς κάνει λόγο για προσκλήσεις που «μοιράστηκαν» με ηλεκτρονικό τρόπο επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορονοϊού». Προαναγγέλλει, δε, ότι θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήριο τη συγκεκριμένη πλατεία.

Νίκος Σύψας για πάρτι στην Αγία Παρασκευή: Έτσι άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Ιταλία

Για «παρανόηση ότι τελείωσε η επιδημία» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας με αφορμή τις εικόνες από το επεισοδιακό πάρτι στην Αγία Παρασκευή.

«Είναι τεράστιο λάθος αυτό. Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να συνεχίσει στην κοινότητα. Ο δείκτης R0 (σ.σ. ο δείκτης διασποράς του κορωνοϊού) μπορεί να φτάσει το 2,5 σε ημέρες, δεν θέλει πολύ χρόνο» είπε ο κ. Σύψας. «Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, δεν επιτρέπεται παραβίαση των κανόνων γιατί θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν» συνέχισε ο κ. Σύψας υπενθυμίζοντας ότι κάτι παρόμοιο συνέβη στην Ιταλία «και άνοιξαν οι πόρτες της κόλασης και δεν έχουν κλείσει ακόμα. Έτσι απότομα θα γίνει. Εάν διασπείρουμε ανελέητα στην κοινότητα, αυτό θα γίνει».

Απαντώντας, δε, σε όσους διαμαρτύρονται γιατί ανοίγουν σχολεία και εκκλησίες, το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας τόνισε ότι «τα παιδιά είναι ο πιο εύκολος πληθυσμός να επιστρέψει» καθώς και ότι «οι εκκλησίες θα ανοίξουν ελεγχόμενα». «Αντίθετα, δεν μπορούμε να πάμε στις πλατείες, έχει ο πολίτης τις ευθύνες του» πρόσθεσε.

Παραβιάσεις και πρόστιμα

Τις πρώτες 33 ώρες της άρσης των περιοριστικών μέτρων, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. βεβαίωσαν 59 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, 116 για μετακίνηση εκτός νομού και τρεις σε καταστήματα για παράνομη λειτουργία.

Επίσης, την περασμένη Δευτέρα, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Τα 14 καταγράφηκαν στη Θεσσαλία, 6 στην Αττική, 2 στην Κρήτη και από ένα σε Πελοπόννησο, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο.

Τέλος, την Τρίτη 5 Μαΐου από τις 06:00 έως τις 15:00 καταγράφηκαν ακόμη 34 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και τήρησης ελάχιστης απόστασης, εκ των οποίων οι 27 στην Αττική, 4 στην Ήπειρο και 3 στην Κρήτη.

The post Επεισόδια με πετροπόλεμο και ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή. Ομάδα 300 ατόμων έκανε πάρτι στην πλατεία. Σύψας: «Έτσι άνοιξαν οι πύλες της κόλασης στην Ιταλία» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεισόδια, ΜΑΤ, Αγία Παρασκευή, Ομάδα 300, Αγίου Ιωάννη, Σύψας, Έτσι, Ιταλία,epeisodia, mat, agia paraskevi, omada 300, agiou ioanni, sypsas, etsi, italia