Τρία ασθενοφόρα χρειάστηκε να αλλάξει ο ασθενής που μεταφέρθηκε από το Βόλο στην Κόρινθο. Βλάβες στα οχήματα του ΕΚΑΒ, μετέτρεψαν τη διακομιδή σε επικίνδυνο αγώνα δρόμου

Η διακομιδή ενός ασθενούς με κορονοϊό από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κορίνθου εξελίχθηκε σε επικίνδυνο αγώνα δρόμου.

Ο 66χρονος ασθενής νοσηλευόταν σε κλινική Covid-19 στον Βόλο. Όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ήδη, οι κλίνες ΜΕΘ ήταν γεμάτες.
Έτσι, το αρμόδιο όργανο για την αναζήτηση ΜΕΘ, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του ΕΚΑΒ,

ξεκίνησε την απαραίτητη έρευνα.

Η πρώτη ελεύθερη κλίνη εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για την μεταφορά του ασθενούς.

Η διακομιδή – θρίλερ

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τον Βόλο παρέλαβε τον ασθενή διασωληνωμένο και συνοδεία ενός παθολόγου και μίας αναισθησιολόγου ξεκίνησαν για το Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Όμως, στο ύψος των διοδίων του Σχηματαρίου, το ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε στον δρόμο λόγω βλάβης. Με την αγωνία στα ύψη, ειδοποιήθηκε αμέσως άλλη Μονάδα ασθενοφόρου από την Αθήνα, προκειμένου να να παραλάβει τον ασθενή και να συνεχίσει για Κόρινθο.

Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω ακινητοποιήθηκε και το δεύτερο ασθενοφόρο, με τους γιατρούς και τους διασώστες να ανησυχούν, καθώς ο ασθενής βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο τέλος, κλήθηκε τρίτη Μονάδα η οποία και παρέλαβε τον ασθενή και τους γιατρούς, φτάνοντας τελικά στο Νοσοκομείο της Κορίνθου στις 3 τα ξημερώματα.

Ο ασθενής εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ όπου παραμένει για νοσηλεία μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, ο αγώνας δρόμου έμελλε να συνεχιστεί και στην επιστροφή, καθώς προκειμένου να επιστρέψουν στο Αχιλλοπούλειο, χρειάστηκε να επιστρατεύσουν κάθε μέσο για να επιβιβαστούν στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, του οποίου όλες οι θέσεις ήταν κατειλημμένες λόγω του περιορισμού στον αριθμό επιβατών.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Το κάστρο της Βολισσού και ο θρύλος ότι το έκτισε ο μεγαλύτερος στρατηγός του Βυζαντίου Βελισάριος. Οι αναφορές ότι τον τύφλωσε ο Ιουστινιανός και κατέληξε επαίτης

The post Τρία ασθενοφόρα χρειάστηκε να αλλάξει ο ασθενής που μεταφέρθηκε από το Βόλο στην Κόρινθο. Βλάβες στα οχήματα του ΕΚΑΒ, μετέτρεψαν τη διακομιδή σε επικίνδυνο αγώνα δρόμου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα