Γιατί αντέδρασε η μεταφράστρια όταν ο Τραμπ αναφέρθηκε στην αρχαία Ρώμη. Οι φωτογραφίες της έγιναν viral, αλλά ο αμερικανός πρόεδρος δεν μίλησε για «συμμαχία από την αρχαία Ρώμη» (βίντεο)

Φωτιά πήραν τα social media με τις γκριμάτσες της μεταφράστριας στην συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Σέρτζιο Ματαρέλα. Κατά μια εξήγηση αιφνιδιάστηκε όταν έπρεπε να μεταφράσει την αναφορά του αμερικανού προέδρου στην Αρχαία Ρώμη. Αρχικά υπήρξε ισχυρισμός ότι ο Τραμπ μίλησε για «συμμαχία από την αρχαία Ρώμη». Η απόδοση αυτή όμως φαίνεται ότι δεν είναι ακριβής.

Αφού έπλεξε το εγκώμιο του Χριστόφορου Κολόμβου, είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιταλία συνδέονται από μια

κοινή πολιτιστική και πολιτική κληρονομιά που χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια, στην αρχαία Ρώμη. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, ο ιταλικός λαός ευλόγησε τον πολιτισμό μας με υπέροχα έργα τέχνης, επιστήμης, φιλοσοφίας, αρχιτεκτονικής και μουσικής. Τη Δευτέρα, αποτίσαμε φόρο τιμής στον Ιταλό εξερευνητή που ηγήθηκε του ταξιδιού για την ανακάλυψη του νέου κόσμου. Ένας κύριος γνωστός ως Χριστόφορος Κολόμβος. Για μένα, πάντα θα ονομάζεται Ημέρα του Κολόμβου. Σε κάποιους δεν αρέσει. Σε εμένα ναι».

Χρήστες στο Twitter, που ερμήνευσαν την δήλωση ότι «οι δυο χώρες συνδέονται από την περίοδο της αρχαίας Ρώμης» έγραψαν στον Αμερικανό πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ ιδρύθηκαν το 1776, ενώ η αρχαία Ρώμη το 753 π.Χ. και κατέρρευσε το 410 μ.Χ.

White House video raises alarms as Trump bizarrely claims US-Italy ties go back to Ancient Rome pic.twitter.com/a3OHsEMFCA

— The Daily Edge (@TheDailyEdge) October 16, 2019

 Παράλληλα, χρήστες ανέβασαν φωτογραφίες με τις γκριμάτσες της μεταφράστριας Ιταλικών, που καθόταν πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία Τραμπ με την μεταφράστρια να αντιδρά:

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν κάνει λόγο για «συμμαχία με την αρχαία Ρώμη».

The post Γιατί αντέδρασε η μεταφράστρια όταν ο Τραμπ αναφέρθηκε στην αρχαία Ρώμη. Οι φωτογραφίες της έγιναν viral, αλλά ο αμερικανός πρόεδρος δεν μίλησε για «συμμαχία από την αρχαία Ρώμη» (βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα