Το Al-Jazeera καταγγέλλει «έγκλημα πολέμου» μετά τον βομβαρδισμό των γραφείων του στη Γάζα. Τι απαντά ο Νετανιάχου. Δείτε την επίθεση

Ο διευθυντής του δικτύου Al-Jazeera κατήγγειλε «έγκλημα πολέμου» και απόπειρα «να σιωπήσουν τα μέσα ενημέρωσης» μετά τον βομβαρδισμό το Σάββατο από τον ισραηλινό στρατό του κτιρίου που στεγάζει τον τηλεοπτικό σταθμό του Κατάρ και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει από τη Δευτέρα τον παλαιστινιακό θύλακα, που τελεί υπό τον έλεγχο του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, το οποίο εκτοξεύει ρουκέτες στο εβραϊκό κράτος σε αντίποινα για τη βίαιη καταστολή Παλαιστινίων διαδηλωτών στην Ανατολική

Ιερουσαλήμ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και τη Δευτέρα.

Στη Γάζα, ένα ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο έδαφος που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό, οι παλαιστινιακές αρχές ανέφεραν 145 νεκρούς, ανάμεσά τους 41 παιδιά, και περίπου 1.100 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς.
«Η καταστροφή των γραφείων του Αλ-Τζαζίρα και άλλων μέσων στον πύργο Αλ-Τζάλαα στη Γάζα συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεωρείται διεθνώς έγκλημα πολέμου», κατήγγειλε ο Μοστάφα Σουάγκ προσωρινός γενικός διευθυντής του ομίλου του Κατάρ.
«Ο στόχος αυτού του φρικτού εγκλήματος είναι να σιωπήσουν τα μέσα ενημέρωσης και να κρύψουν τη σφαγή και τα ανείπωτα δεινά του λαού της Γάζας», είπε.

Breaking News: Israel destroyed a high-rise tower in Gaza City that housed media outlets including the Associated Press and Al Jazeera. Here’s the latest. https://t.co/NS8TTFKkQb

— The New York Times (@nytimes) May 15, 2021

Το κανάλι επικαλέστηκε τον ανταποκριτή του Γιούμνα αλ-Σάγιεντ, ο οποίος είπε ότι ο στρατός είχε δώσει προθεσμία μια ώρα στον ιδιοκτήτη του πολυώροφου κτιρίου για την εκκένωση. Ο ιδιοκτήτης είχε ζητήσει ανεπιτυχώς περισσότερο χρόνο, είπε.
«Κανένα μέρος στη Γάζα δεν φαίνεται πλέον ασφαλές», δήλωσε ο αλ-Σάγιεντ.
Ο διευθυντής ειδήσεων του Al-Jazeera ‘Ασεφ Χαμίντι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κανάλι θα λάβει «όλα τα μέτρα για τη (δικαστική) δίωξη του Ισραήλ», προσθέτοντας ότι «η πιο σημαντική απάντηση είναι να συνεχίσει να καλύπτει τα γεγονότα».
Δημοσιογράφοι είδαν τον πύργο 13 ορόφων, στον οποίο στεγάζεται επίσης το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP), να πλήττεται από διάφορους πυραύλους.
Ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει προηγουμένως την εκκένωση του κτιρίου.
Το AP δήλωσε «σοκαρισμένο». «Περίπου δέκα δημοσιογράφοι και ελεύθεροι επαγγελματίες του AP ήταν στο κτίριο και ευτυχώς καταφέραμε να τους απομακρύνουμε εγκαίρως», δήλωσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πρακτορείου Γκάρι Προύιτ. «Ο κόσμος θα είναι λιγότερο ενημερωμένος γι’ αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα εξαιτίας αυτού που συνέβη σήμερα (Σάββατο)», δήλωσε.

Δείτε το βίντεο από τον βομβαρδισμό του κτιρίου:

Έβδομη ημέρα βομβαρδισμών

Το Ισραήλ συνέχισε να σφυροκοπεί από αέρος τη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, βομβαρδίζοντας μεταξύ άλλων το σπίτι ηγετικού στελέχους της Χαμάς, ενώ μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος εκτόξευσαν νέες ομοβροντίες ρουκετών, ιδίως εναντίον της μητρόπολης Τελ Αβίβ, καθώς οι εχθροπραξίες βρίσκονται στην έβδομη ημέρα τους χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι οδεύουν σε αποκλιμάκωση.
Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα πλήγματα στον παραθαλάσσιο θύλακα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στους νυχτερινούς βομβαρδισμούς.
Στην άλλη πλευρά των συνόρων, πολίτες έσπευσαν στα καταφύγια καθώς ήχησαν οι ειρήνες της αεράμυνας στο Τελ Αβίβ και στη νότια πόλη Μπερσέμπα. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν πάνω στη βιασύνη τους να φθάσουν στα καταφύγια, σύμφωνα με τραυματιοφορείς.
Τουλάχιστον 149 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 41 παιδιά, σύμφωνα με αξιωματούχους των υγειονομικών υπηρεσιών· στο Ισραήλ γίνεται λόγος για 10 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών.

Απεσταλμένοι των ΗΠΑ, του ΟΗΕ και της Αιγύπτου συνεχίζουν τις προσπάθειες να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη προόδου. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει δημόσια αργότερα σήμερα για να συζητήσει τη χειρότερη ανάφλεξη της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων μετά το 2014.
Τόσο το Ισραήλ, όσο και η Χαμάς επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να βάλλουν, μία ημέρα μετά την καταστροφή πολυκατοικίας στην πόλη της Γάζας όπου είχαν τα γραφεία τους διεθνή μέσα ενημέρωσης, κυρίως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι το κτίριο Τζάλα ήταν θεμιτός στρατιωτικός στόχος, διότι σε αυτό είχε γραφεία η υπηρεσία πληροφοριών της Χαμάς, ενώ πρόσθεσε ότι προειδοποίησε τους αμάχους να βγουν από το κτίριο πριν επιτεθεί.
Το AP καταδίκασε την επιδρομή και απαίτησε το Ισραήλ να παρουσιάσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν το σκεπτικό του. «Δεν είχαμε ποτέ την παραμικρή ένδειξη ότι η Χαμάς είχε γραφεία στο κτίριο ή ήταν ενεργή στο κτίριο», τόνισε ο αμερικανικός ειδησεογραφικός οργανισμός.
Η Χαμάς, κάνοντας λόγο περί αντιποίνων για την καταστροφή του κτιρίου, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε νέες ομοβροντίες ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ και πόλεων στο νότιο Ισραήλ.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέστησε σαφές χθες βράδυ ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του βρίσκονται «ακόμη εν μέσω αυτής της επιχείρησης, που δεν έχει τελειώσει, θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί».
Εξαπολύοντας σειρά πληγμάτων τις πρώτες πρωινές ώρες, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έβαλε στο στόχαστρο μεταξύ άλλων το σπίτι του Γιαχία Αλ Σίνουαρ, ανώτερου στελέχους του πολιτικού και του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στη Γάζα από το 2017, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του ισλαμιστικού κινήματος.
Άλλη επιδρομή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί παλαιστίνιος νευρολόγος και να τραυματιστούν η σύζυγός του και η κόρη του, σύμφωνα με παλαιστίνιους τραυματιοφορείς και συγγενείς των θυμάτων.
Η Χαμάς άρχισε να εκτοξεύει ρουκέτες το βράδυ της Δευτέρα, έπειτα από ένταση που κράταγε εβδομάδες, εξαιτίας δικαστικής απόφασης για την εκδίωξη οικογενειών παλαιστινίων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τις συγκρούσεις της ισραηλινής αστυνομίας με παλαιστίνιους πιστούς στο τέμενος Αλ Άκσα, τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ, στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.
Μιλώντας σε πλήθος οπαδών της Χαμάς στη Ντόχα του Κατάρ, ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε αργά χθες ότι η αιτία των εχθροπραξιών είναι η Ιερουσαλήμ.
«Οι σιωνιστές νόμιζαν (…) πως θα κατάφερναν να κατεδαφίσουν το τέμενος Αλ Άκσα, νόμιζαν ότι μπορούσαν να εκτοπίσουν τον λαό μας από τη Σέιχ Τζάρα», είπε ο κ. Χανίγια.
«Λέω στον Νετανιάχου: Μην παίζεις με τη φωτιά», συνέχισε. «Ο τίτλος αυτής της μάχης σήμερα, ο τίτλος αυτής της Ιντιφάντας (σ.σ. ‘εξέγερσης’ στα αραβικά) είναι Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ», επέμεινε.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι οι ένοπλοι βραχίονες της Χαμάς, του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ και άλλων οργανώσεων έχουν εκτοξεύσει περίπου 2.300 ρουκέτες από τη Δευτέρα. Περίπου 1.000 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, ενώ 380 κατέπεσαν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από την πλευρά τους έχουν προχωρήσει σε πάνω από 1.000 πλήγματα από αέρος και με το πυροβολικό στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα, τονίζοντας πως στόχοι είναι μαχητές της Χαμάς και άλλων οργανώσεων.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, η Φατού Μπενσουντά, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της «παρακολουθούν πολύ στενά» τα γεγονότα, καθώς ήδη διενεργείται έρευνα για εγκλήματα πολέμου σε προηγούμενες φάσεις της σύγκρουσης.
Ο κ. Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς ότι «διαπράττει διπλό έγκλημα πολέμου», από τη μια εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον αμάχων και από την άλλη χρησιμοποιώντας παλαιστίνιους άμαχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, υπενθύμισε «σε όλα τα μέρη ότι η στοχοποίηση πολιτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων μέσων ενημέρωσης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία», σημείωσε εκπρόσωπός του χθες βράδυ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

WATCH: The IDF strikes a tunnel belonging to Hamas terrorists in southern Gaza.

The terror tunnel was positioned by Hamas in between a mosque and a children’s school, again demonstrating the depraved tactics of these terrorists. pic.twitter.com/VmuJ86GfxL

— Benjamin Anthony (@BenAnthony1948) May 16, 2021

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε χθες την «ανησυχία» του στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, ενώ είπε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ότι η Χαμάς πρέπει «να σταματήσει να εκτοξεύει ρουκέτες».
Τις μεσολαβητικές προσπάθειες που λένε ότι καταβάλλουν «στους διαδρόμους» οι ΗΠΑ και άλλοι περιπλέκει το ότι η Ουάσινγκτον και οι περισσότερες δυτικές χώρες δεν έχουν καμία επαφή με τη Χαμάς, που χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση. Ο κ. Αμπάς, η Φάταχ του οποίου έχει επιρροή πρακτικά μόνο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ελάχιστη επιρροή έχει στη Χαμάς στη Γάζα.
Στο Ισραήλ, η σύγκρουση πυροδότησε ταραχές σε πολλές πόλεις με μεικτό, ισραηλιτικό και αραβικό πληθυσμό, συναγωγές υπέστησαν επιθέσεις, ξέσπασαν συγκρούσεις στους δρόμους, σημειώθηκαν επιθέσεις ισραηλινών ακροδεξιών. Ο πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν μίλησε αυτή την εβδομάδα περί κινδύνου «εμφυλίου πολέμου».
Η ένταση έχει κλιμακωθεί και στη Δυτική Όχθη, όπου τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών. Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, ο Μπένι Γκαντς, απείλησε χθες ότι αν τα επεισόδια συνεχιστούν, τα μέτρα στήριξης της παλαιστινιακής οικονομίας και κοινωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού «θα ακυρωθούν».

ΑΠΕ-ΜΠΕΚάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μαςΧιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους πολλών πόλεων της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους καθώς συνεχίζονται τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.
Στη Γαλλία περίπου 22.000 άνθρωποι συμμετείχαν συνολικά στις 60 συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, εκ των οποίων 3.000 στο Παρίσι, παρά την απαγόρευση των αρχών με την αιτιολογία ότι σε αντίστοιχη κινητοποίηση το 2014 είχαν ξεσπάσει ταραχές.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές στο Παρίσι. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων της τάξης ξέσπασαν το απόγευμα χθες στη συνοικία Μπαρμπ, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού.
«Η Παλαιστίνη θα ζήσει. Η Παλαιστίνη θα νικήσει», φώναζαν οι διαδηλωτές οι οποίοι κρατούσαν ή φορούσαν παλαιστινιακές σημαίες, ενώ μια ομάδα περίπου 100 ατόμων φώναζε «Ισραήλ δολοφόνε».

Λονδίνο, Ρώμη, Βερολίνο, Μαδρίτη

Στο Λονδίνο χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, ζητώντας από την κυβέρνηση της χώρα να παρέμβει για να σταματήσει η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση.

«Η βρετανική κυβέρνηση είναι συνεργός σε αυτές τις πράξεις για όσο προσφέρει στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική στήριξη στο Ισραήλ», κατήγγειλαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης. Σύμφωνα με τους ίδιους, μεταξύ των οποίων ήταν η οργάνωση Stop the War και η μουσουλμανική ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου, στη διαδήλωση συμμετείχαν 150.000 άνθρωποι.
Στη Ρώμη μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην βασιλική Σάντα Μαρία Μαγκιόρε, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα. “ Δεν είναι ανάγκη να είσαι μουσουλμάνος για να στηρίζεις την Παλαιστίνη, αρκεί να είσαι άνθρωπος”, έγραφε ένα πανό.
Στη Γερμανία χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου και άλλων πόλεων έπειτα από έκκληση φιλοπαλαιστινιακών ομάδων. Οι διαδηλωτές φώναζαν “ Ελευθερώστε τη Γάζα”, “ Οι ζωές των Παλαιστινίων μετρούν” ή “ Σώστε τη Σέιχ Τζάρα”, τη συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ όπου οικογένειες Παλαιστινίων απειλούνται με έξωση από Εβραίους εποίκους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Μαδρίτη περίπου 2.500 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά. “»Η σιωπή των μεν είναι τα βάσανα των δε», «Ιερουσαλήμ, αιώνια πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», έγραφαν κάποια πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.
«Μας σφαγιάζουν. Ζούμε μια κατάσταση στην οποία συνεχίζεται η Νάκμπα (καταστροφή, στα αραβικά) τον 21ο αιώνα», δήλωσε η 37χρονη Αμίρα Σέιχ- Άλι κόρη Παλαιστίνιων προσφύγων, αναφερόμενη στον όρο που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι για να περιγράψουν την εκδίωξή τους από τη γη τους μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.
Στη Βαρσοβία περίπου 300 άνθρωποι, κυρίως Παλαιστίνιοι που ζουν στην Πολωνία, διαδήλωσαν μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ. Με παλαιστινιακές σημαίες στο χέρι, κρατούσαν πανό που έγραφαν “ Σταματήστε το Ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων” ή “ Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσα της Παλαιστίνης”.

2.000 στο Μπρούκλιν

Όπως στην Ευρώπη, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη, στη συνοικία Μπρούκλιν, φωνάζοντας “ Ελεύθερη Παλαιστίνη” και κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.
«Οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να ζουν ελεύθερα και τα παιδιά της Γάζας δεν θα πρέπει να σκοτώνονται», δήλωσε η Άλισον Ζαμπράνο, μια 20χρονη φοιτήτρια από το γειτονικό Κονέκτικατ.
«Λέω στον (Αμερικανό πρόεδρο Τζο) Μπάιντεν και την κυβέρνησή του να σταματήσουν αυτούς τους φόνους. Στηρίξτε τα θύματα, σταματήστε την καταπίεση», πρόσθεσε ο Μάσχουρ Άχμαντ, ένας 73χρονος Παλαιστίνιος που ζει στη Νέα Υόρκη εδώ και 50 χρόνια.
Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, όπως στη Βοστόνη και την Ουάσινγκτον.
Στον Καναδά χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Τορόντο και το Μόντρεαλ.
Στην Τυνησία πορείες πραγματοποιηθήκαν σε πολλές πόλεις. Εκατοντάδες διαδηλωτές που φορούσαν παλαιστινιακές σημαίες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Τύνιδας προτού πραγματοποιήσουν πορεία στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: RT


Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η ιντιφάντα των Παλαιστινίων και η σκληρή απάντηση του Ισραηλινού Στρατού 

The post Το Al-Jazeera καταγγέλλει «έγκλημα πολέμου» μετά τον βομβαρδισμό των γραφείων του στη Γάζα. Τι απαντά ο Νετανιάχου. Δείτε την επίθεση appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
γαζα, δειτε, new york times, λωρίδα της γάζας, μηχανη του χρονου, associated press, al jazeera, new york, διαδηλωσεις, news, israel, city, media, press, https, york, times, nytimes, στρατος, ηπα, οηε, αιγυπτος, watch, school, tactics, twitter, επιρροή, podcast, γαλλια, νέα, τυνησια, μτχ, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, εσπα 2021, μια ημερα, βιντεο, χωρες, αστυνομια, βερολινο, γερμανια, δωρεαν, εβδομη, ηγετης, ηπα, ιερουσαλημ, ισραηλ, λονδινο, μηχανη του χρονου, οηε, ρωμη, σημαιες, χθες βραδυ, ωρα, news, times, αρθρα, αλληλεγγυη, απε, εβδομαδες, βραδυ, γεγονοτα, γινεται, γραφεια, δευτερα, δωσει, δικτυο, διπλο, δυτικη οχθη, δυτικη, εγκληματα, εδαφος, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, επιρροή, ερευνα, ευρωπη, ιδια, ιδρυση, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισμαηλ, θολος, ισλαμ, καταρ, κυβερνηση, κτιριο, λογο, λωρίδα της γάζας, μαδριτη, μαρια, νεα υορκη, ομαδα, οχθη, παιδια, παλαιστινη, παρισι, πηγη, πολεμικη αεροπορια, πολωνια, σαββατο, σειρα, σιωπη, σιωνιστες, σπιτι, συνθηματα, τμημα, τοροντο, υπουργειο υγειας, τιτλος, φαταχ, φοιτητρια, χερι, ωρες, al jazeera, associated press, city, δικαιωμα, ενωση, επεισοδια, https, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, israel, media, μπροστα, new york times, new york, podcast, press, school, tactics, ουασινγκτον, υγειας, york
Τυχαία Θέματα