Την βίασαν στα 14 και είδε τον βιασμό της στο Pornhub, το οποίο αρνιόταν να κατεβάσει το βίντεο

Μία 25χρονη πλέον κοπέλα βιάστηκε όταν ήταν 14 και εκτός των άλλων είδε το βίντεο του βιασμού της να ανεβαίνει στο Pornhub, ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, και να συγκεντρώνει περισσότερες από 400.000 προβολές.

Η 25χρονη σήμερα Ρόουζ Καλέμπα βιάστηκε σε ηλικία 14 χρονών, όμως η κακοποίηση της δεν σταμάτησε εκεί καθώς είδε το βίντεο να ανεβαίνει στην ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου «Pornhub».
Παρά τις προσπάθειες της να κατέβει το βίντεο μέσω επικοινωνίας με e-mail, το βίντεο κατέβηκε μόνο τη στιγμή που προσέλαβε δικηγόρο και τόνισε στο site ότι θα έχει νομικές κυρώσεις αν δεν κατέβει το βίντεο.
Δέκα χρόνια αργότερα, τονίζει σε συνέντευξη της στο BBC ότι το «μεγαλύτερο όπλο του βιαστή είναι η σιωπή μας».
Στη συνέντευξη της αναφέρθηκε στο περιστατικό του βιασμού της, και τόνισε ότι κανείς δεν την πίστεψε, εκτός από τον πατέρα της και τους συγγενείς, αλλά και μια νοσοκόμα,  η οποία την σταμάτησε στο δωμάτιο του νοσοκομείου και με τρεμάμενη φωνή της είπε: «λυπάμαι για ό,τι σου συνέβη. Βίασαν επίσης και την κόρη μου».

Ο πατέρας της 25χρονης πλέον ΡόουζΤο χρονικό του βιασμού

Μεγαλώνοντας σε μία μικρή πόλη του Οχάιο, δεν ήταν περίεργο για την Ρόουζ να πάει για μία βόλτα πριν πέσει για ύπνο. Όμως όλα άλλαξαν ένα βράδυ του καλοκαιριού του 2009.
Ένας άνδρας εμφανίστηκε ξαφνικά και υπό την απειλή μαχαιριού την οδήγησε σ’ ένα αυτοκίνητο.
Στη θέση του συνοδηγού καθόταν ένας δεύτερος άνδρας περίπου 19 ετών.
Την οδήγησαν σ’ ένα σπίτι στην άλλη άκρη της πόλης και τη βίαζαν για σχεδόν 12 ώρες, την ώρα που ένας τρίτος άνδρας βιντεοσκοπούσε την κακοποίηση.
Η Ρόουζ ήταν σοκαρισμένη, ανέπνεε με δυσκολία και ήταν άσχημα χτυπημένη και μαχαιρωμένη στο αριστερό της πόδι. Στο τέλος έπεσε αναίσθητη. Κάποια στιγμή ένας άνδρας της έδειξε βίντεο και από κακοποιήσεις άλλων γυναικών στο λάπτοπ.

Αργότερα απείλησαν να την σκοτώσουν. Όταν κατάφερε ν’ ανακτήσει κάπως τις αισθήσεις τις, άρχισε να τους μιλάει. Τους είπε ότι εάν την άφηναν ελεύθερη δεν θα τους κατέδιδε. Δεν θα συνέβαινε τίποτα σε αυτούς και κανείς δεν θα μάθαινε. Την πήγαν πίσω στο αυτοκίνητο και την παράτησαν σ’ ένα δρόμο περίπου μισή ώρα μακριά από το σπίτι της.
Όταν έφτασε ο πατέρας της Ρον και κάποιοι συγγενείς βρίσκονταν στο σαλόνι. Αιμορραγούσε ακόμα από τη μαχαιριά που είχε δεχτεί και εξήγησε τι της είχε συμβεί.

«Ο πατέρας μου κάλεσε την αστυνομία και αμέσως μου συμπαραστάθηκε, αλλά οι υπόλοιποι είπαν ότι έφταιξα γιατί έμεινα έξω μέχρι αργά το βράδυ».
Στο νοσοκομείο της πήρε κατάθεση ένας αστυνομικός και την εξέτασε ένας γιατρός.
«Και οι δύο δεν μου έδειξαν συμπόνια ή ζεστασιά». Ο αστυνομικός τη ρώτησε εάν ήταν συναινετικό και εάν η πράξη απλά κατέληξε άγρια και πληγώθηκε.
Η Ρόουζ κατέθεσε στους αστυνομικούς το περιστατικό αλλά χωρίς να ξέρει ποιος της είχε επιτεθεί, η αστυνομία δεν είχε στοιχεία και δεν προχώρησε περαιτέρω.
Την επόμενη μέρα πήρε εξιτήριο και επιχείρησε να αυτοκτονήσει αλλά την πρόλαβε ο αδερφός της.

Το βίντεο εμφανίστηκε στο Pornhub

Λίγους μήνες αργότερα διαπίστωσε ότι πολλά άτομα από το σχολείο της, είχαν κάνει επισήμανση στο όνομά της σε ένα βίντεο στο myspace, το οποίο  παρέπεμπε σε link στην ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, pornhub.

Το  βίντεο είχε τις εξής περιγραφές: «ανήλικη κλαίει και τρώει σφαλιάρες», «ανήλικη καταστρέφεται», «αναίσθητη ανήλικη», ενώ οι προβολές του υλικού ξεπερνούσαν τις 400 χιλιάδες!

Μέσα σε λίγες ημέρες, όλοι οι συμμαθητές της είχαν δει το βίντεο.
«Έπεσα θύμα bullying. Οι άνθρωποι έλεγαν ότι το ήθελα και ότι ώθησα τους άνδρες να το κάνουν και ότι είμαι πόρνη».
Ορισμένοι γονείς συμβούλευσαν τους γιους τους να μην την κάνουν παρέα γιατί θα τους κατηγορήσει για βιασμό, ενώ η ίδια φοβόταν ότι όποιον γνωστό έβλεπε στο δρόμο, θα είχε δει το βίντεο.
«Είναι εύκολο για τους ανθρώπους να κατηγορούν το θύμα», επεσήμανε η Ρόουζ στη συνέντευξη της.

Η Ρόουζ ε μικρότερη ηλικία

Η ίδια έστειλε emails στο Pornhub πολλές φορές μέσα σε έξι μήνες το 2009, ζητώντας να κατεβούν τα βίντεο. «Έστειλα στο Pornhub emails όπου τους εκλιπαρούσα. Έγραφα “σας παρακαλώ, είμαι ανήλικη, ήταν επίθεση, κατεβάστε το». Δεν έλαβε απάντηση και τα βίντεο παρέμειναν online. «Τον χρόνο που πέρασε κλείστηκα στον εαυτό μου. Αποκόπηκα. Δεν ένιωθα τίποτα. Ήμουν μουδιασμένη». Για τον κάθε ξένο που έβλεπε αναρωτιόταν εάν είχε δει τα βίντεο- και αν είχε αυτοϊκανοποιηθεί με τον βιασμό της. Η ίδια έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να βλέπει το είδωλό της στον καθρέφτη και να καλύπτει τους καθρέφτες.

Αργότερα, ωστόσο, της ήρθε μια ιδέα: Έστησε έναν νέο λογαριασμό email όπου υποκρινόταν πως ήταν δικηγόρος και έστειλε στο Pornhub ένα email όπου απειλούσε με προσφυγή στη δικαιοσύνη. «Μέσα σε 48 ώρες τα βίντεο εξαφανίστηκαν».

Μετά άρχισε να απευθύνεται σε ειδικούς, αποκαλύπτοντας τελικά τους δράστες στον ψυχολόγο, που ήταν υποχρεωμένος να το αναφέρει στην αστυνομία. Ωστόσο δεν μίλησε στην αστυνομία ή την οικογένειά της για τα βίντεο.

Οι δικηγόροι των δραστών υποστήριξαν πως η Ρόουζ είχε συναινέσει, και τελικά δεν κατηγορήθηκαν για βιασμό μα για ένα πλημμέλημα και έλαβαν ποινή με αναστολή. Η Ρόουζ και η οικογένειά της δεν είχαν την ενέργεια ή τους πόρους να πιέσουν για βαρύτερη ποινή.

«Είναι σαν να την απογοήτευσε ολόκληρος ο κόσμος» λέει ο πατέρας της. «Η κακοποίησή της, ήταν σαν ένα μεγάλο αστείο για όλους. Άλλαξε εντελώς τη ζωή της, και οι άνθρωποι την απογοήτευαν σε κάθε βήμα».

Ο πατέρας της έμαθε για τα βίντεο στο Pornhub το 2019, όταν το blogpost της κόρης του κυκλοφόρησε στα social media. Μέχρι τότε δεν ήξερε ότι τόσοι πολλοί είχαν δει τον βιασμό της, ούτε ότι την κορόιδευαν στο σχολείο.

Η Ρόουζ σήμερα

Στα χρόνια που ακολούθησαν του βιασμού της, η Ρόουζ στράφηκε πολύ στο Διαδίκτυο, γράφοντας, εκφράζοντας απόψεις, χρησιμοποιώντας άλλες φορές ψευδώνυμο και άλλες φορές το πραγματικό της όνομα. Το 2019 είδε στα social media αναρτήσεις για το Pornhub, όπου πολλοί επιδοκίμαζαν τις δωρεές του σε πρωτοβουλίες για την προστασία των μελισσών, για την επιλογή της εισαγωγής υποτίτλων για άτομα με προβλήματα ακοής, για δωρεές σε οργανισμούς για θύματα κακοποίησης κ.α. Σύμφωνα με το Pornhub, υπήρχαν 42 δισεκατομμύρια επισκέψεις στην ιστοσελίδα του το 2019- μια αύξηση της τάξης των 8,5 δισ. σε σχέση με έναν χρόνο πριν, με μέσο όρο περίπου 115 εκατ. ημερησίως και 1.200 αναζητήσεις ανά δευτερόλεπτο. «Είναι αδύνατον να σου ξεφύγει το Pornhub αν χρησιμοποιείς social media» είπε η Ρόουζ. «Έχουν κάνει φοβερή δουλειά στο να παρουσιάζονται ως “woke”, σχεδόν ξεπερνώντας την πορνογραφία, αλλά βίντεο με τίτλους σαν τα δικά μου είναι ακόμα στο site. Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις εάν υπάρχουν βιασμοί εκεί και τα θύματα δεν το ξέρουν».

Στο blog post της, η Ρόουζ είχε διηγηθεί με λεπτομέρεια τον βιασμό της και κατηγόρησε το Pornhub ότι έκανε «τα στραβά μάτια» μέχρι που υποκρίθηκε ότι ήταν δικηγόρος. Δεκάδες γυναίκες και κάποιοι άνδρες απάντησαν στο post της, λέγοντας πως βίντεο με κακοποιήσεις τους βρίσκονταν επίσης στο site.

Σε δήλωσή του στο BBC το Pornhub αναφέρει πως «αυτοί οι φρικτοί ισχυρισμοί ανάγονται στο 2009, αρκετά χρόνια πριν το Pornhub αποκτηθεί από τους νυν ιδιοκτήτες του, οπότε δεν έχουμε πληροφορίες για το πώς το είχαν χειριστεί. Από τότε που άλλαξε ιδιοκτησία, το Pornhub θέτει συνεχώς τα αυστηρότερα συστήματα και πολιτικές ασφαλείας όσον αφορά στην αντιμετώπιση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων».

Σε ερώτηση για τον λόγο που συνεχίζουν να υπάρχουν τίτλοι όπως αυτοί στα βίντεο του βιασμού της, όπως «έφηβη κακοποιείται ενώ κοιμάται» «μεθυσμένη έφηβη κοιμάται και κακοποιείται» «ακραία κακομεταχείριση έφηβης», η εταιρεία απάντησε πως «επιτρέπουμε όλες τις μορφές σεξουαλικής έκφρασης που ακολουθούν τους όρους χρήσης μας, και αν και κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν αυτές τις φαντασιώσεις ανάρμοστες, αρέσουν σε πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και προστατεύονται από πολλούς νόμους ελευθερίας του λόγου».

Το Pornhub παρουσίασε μια επιλογή αναφοράς μη αποδεκτού υλικού το 2015, αλλά ιστορίες περί βίντεο κακοποιήσεων συνέχισαν να εμφανίζονται. Το 2019 το Pornhub κατέβασε ένα κανάλι με τίτλο Girls Do Porn αφού 22 γυναίκες το μήνυσαν για εξαναγκασμό τους να συμμετέχουν σε βίντεο και οι ιδιοκτήτες του κατηγορήθηκαν για sex trafficking.

«Το πιο δυνατό όπλο ενός βιαστή είναι η σιωπή μας»

«Μπορεί να λένε πως αυτό που μου συνέβη πριν από μια δεκαετία δεν γίνεται σήμερα, μα δεν ισχύει αυτό» λέει η Ρόουζ. «Γυναίκες μου έχουν πει ότι συμβαίνει ακόμα, αφού είδαν το blog μου. Και αυτές είναι γυναίκες στη Δύση, με πρόσβαση στα social media. Δεν αμφιβάλλω πως (υπάρχουν) βίντεο σε άλλα μέρη του κόσμου, σε μέρη όπου ξέρουμε ότι βλέπουν τεράστιους όγκους πορνό, όπως στη Μ. Ανατολή και στην Ασία, μέρη όπου το θύμα ίσως να μην ξέρει καν ότι η κακοποίησή του διαμοιράζεται».

«Κατά κάποιο τρόπο, έχω καταδικαστεί ισόβια», λέει η Ρόουζ. «Ακόμη και τώρα μπορεί να είμαι στο μανάβικο και να αναρωτιέμαι αν κάποιος ξένος έχει δει το βίντεό μου».

Αλλά πλέον δεν θέλει να σωπάσει, λέει.

«Το πιο δυνατό όπλο ενός βιαστή είναι η σιωπή μας».

Πηγή: BBC

The post Την βίασαν στα 14 και είδε τον βιασμό της στο Pornhub, το οποίο αρνιόταν να κατεβάσει το βίντεο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα