Τι έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις για το βιτριόλι. Δύο επεισόδια από το παρελθόν της 34χρονης που είχαν καταλήξει σε μηνύσεις εξετάζει η Αστυνομία

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων έδειξαν ακριβώς το «όπλο» που χρησιμοποίησε η μυστηριώδης γυναίκα εναντίον της 34χρονης.Με βεβαιότητα πλέον οι αρχές γνωρίζουν ότι το υγρό που η μασκοφόρος έριξε στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας είναι θειικό οξύ, δηλαδή βιτριόλι. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ανόργανη καυστική ουσία η οποία χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και δεν πωλείται στο εμπόριο.

Αυτό είναι το πόρισμα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι οποίες έδειξαν ακριβώς το «όπλο» της μυστηριώδους γυναίκας που θέλησε με αυτό τον φρικαλέο τρόπο να διαλύσει το πρόσωπο της άτυχης γυναίκας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν από πού μπορεί να προμηθεύτηκε το βιτριόλι η δράστις, τι άκρες είχε ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο μέσω οδηγιών από το διαδίκτυο να το παρασκεύασε μόνη της.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εξέταση του υλικού από τις κάμερες έτσι ώστε να εντοπιστεί το δρομολόγιο της άγνωστης γυναίκας, ενώ το απόγευμα αν οι γιατροί δώσουν το «οκ» οι αστυνομικοί θα επισκεφθούν την κοπέλα στο νοσοκομείο με την ελπίδα ότι θα ανακαλέσει στη μνήμη της γεγονότα που θα ρίξουν φως στον λαβύρινθο των ερευνών.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Σωτηρία Μπέλλου. Στα 18 παντρεύτηκε και έριξε βιτριόλι στο σύζυγό της, επειδή την ξυλοκοπούσε. Έκανε φυλακή και όταν βγήκε εντάχθηκε στην αντίσταση (βίντεο)

Τα τρία σενάρια της αστυνομίας

Ως τώρα, η Ασφάλεια εξετάζει τρία κύρια σενάρια.

Το πρώτο και πιο πιθανό θέλει πίσω από την επίθεση με οξύ να κρύβονται προσωπικές διαφορές, και ειδικότερα ερωτική αντιζηλία, με την πληγωμένη γυναίκα να μετατρέπεται σε «μαύρη χήρα» και να σβήνει τη δίψα για εκδίκηση με βιτριόλι, έτσι ώστε να αποδώσει τη «δικαιοσύνη» που όρισε το αρρωστημένο της μυαλό.

Το δεύτερο σενάριο, θέλει το χτύπημα να έγινε για επαγγελματικούς λόγους. Γι’ αυτό και επελέγη ο τόπος εργασίας της 34χρονης.

Το τρίτο και πιο απίθανο είναι το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια μανιακή γυναίκα που από ζήλεια επιτέθηκε σε μια εμφανίσιμη κοπέλα με σκοπό να καταστρέψει το πρόσωπό της.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους υλικό 12 ωρών από κάμερες και εξετάζουν αν αυτές έχουν καταγράψει τη μαυροντυμένη μασκοφόρο. Έχουν συνομιλήσει με το θύμα δύο φορές για 15 λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν στοιχεία για την ταυτότητα της γυναίκας ή κάτι που θα τους οδηγήσει σε στοχευμένες κατευθύνσεις.

Τα δύο επεισόδια

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να συνθέσουν το προφίλ του θύματος. Όπως διαπίστωσαν, η 34χρονη δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, ούτε να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς, ενώ η μόνη εμπλοκή με τις Αρχές ήταν δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Η πρώτη φορά που έμπλεξε με το νόμο ήταν το 2014, όταν βίωσε έναν έντονο χωρισμό που οδήγησε το πρώην ζευγάρι να περάσει το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει βαριές κουβέντες, άγρια σκηνικά, αλληλοκατηγορίες και μηνύσεις. Το τι συνέβη τότε αλλά και η συνέχεια αυτής της κατάστασης έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ειδικής ομάδας της Ασφάλειας και ερευνώνται εξονυχιστικά. Σκοπός είναι να διαπιστώσουν αν κάποια από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν ανάμειξη στο φρικαλέο σκηνικό της περασμένης Τετάρτης στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα.

Το δεύτερο θερμό σκηνικό διαδραματίστηκε το 2017. Για ακόμη μια φορά, η Ιωάννα ήρθε αντιμέτωπη με έναν πολύ οδυνηρό χωρισμό με παρόμοια κατάληξη. Και τότε οι δύο νέοι έφτασαν στα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος, αυτή τη φορά του Μοσχάτου. Μάλιστα, η κοπέλα είχε φτάσει σε σημείο να μηνύσει τον σύντροφό της για ξυλοδαρμό, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν κάποιες αναφορές ακόμη και για βιασμό. Οι αναλυτές της Ασφάλειας αξιολογούν και το δεύτερο συμβάν ως ιδιαίτερα σοβαρό, που απαιτεί ενδελεχή έρευνα για να διαπιστώσουν την εξέλιξή του. Μέχρι στιγμής, πάντως, σε κανένα σημείο δεν αποδεικνύεται ότι αυτό το συμβάν έχει κάποια σχέση με την υπόθεση.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: «Όλη η Μάνη χειροκροτεί το φονιά». Η εκδίκηση ενός πατέρα που σκότωσε το δολοφόνο του 14χρονου γιου του. Η υπόθεση έγινε σενάριο σε δύο τηλεοπτικές σειρές

The post Τι έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις για το βιτριόλι. Δύο επεισόδια από το παρελθόν της 34χρονης που είχαν καταλήξει σε μηνύσεις εξετάζει η Αστυνομία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα