Τέλη Μαΐου ανοίγουν τα ραντεβού για 30-44 με όλα τα εμβόλια. Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

Στο τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου, δηλαδή του τρέχοντος μήνας, θα ανοίξουν κλιμακωτά τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44, καθώς και τους 30άρηδες, χωρισμένους σε ηλικιακές ομάδες των 35-39 και 30-34.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τον Ιούνιο πιθανόν να ανοίξουν τα ραντεβού και για τις ηλικίες από 25-29 και 18-24.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 3.740.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία

δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%.

Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%. Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Ανέφερε επίσης ότι στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών. Είπε επίσης ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας ….

Οι παραλαβές των εμβολίων είπε ότι προχωρούν κανονικά και τέλος του μήνα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες για εμβολιασμό.

Η απόφαση της ΕΕ για τα AstraZeneca δεν επηρεάζει τις παραδόσεις του 2021. Αυτό τόνισε η η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Η ίδια έδωσε απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει ο δεύτερη δόση με εμβόλιο διαφορετικό της πρώτης. Η μόνη χώρα που μπορεί να δώσει τεκμηριωμένα αποτελέσματα σχετικά με αυτό είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. Το συμπέρασμα είναι ότι η 2η δόση είναι ασφαλής και πρέπει να συνεχίζεται εκτός των ελαχίστων περιπτώσεων με τη σοβαρή επιπλοκή των θρομβώσεων.

Γενικότερα, το θέμα της εναλλακτικής δεύτερης δόσης είναι υπό μελέτη και αναμένονται αποτελέσματα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πιθανότατα να επιβεβαιώνουν την πιθανότητα χορήγησης άλλου εμβολίου ως εναλλακτικού, όμως μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις, συστήνεται η 1η και η 2η δόση με το ίδιο εμβόλιο.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Τέλη Μαΐου ανοίγουν τα ραντεβού για 30-44 με όλα τα εμβόλια. Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα