Σε δημοπρασία το «κεφάλι της αρκούδας» του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Τα 13 εκατ. ευρώ ενδέχεται να ξεπεράσει η τιμή του

Το σκίτσο του κεφαλιού μιας αρκούδας είναι ένα από τα πολλά σκίτσα του Λεονάρντο ντα Βίντσι που παραμένουν σε ιδιωτικές συλλογές και σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών Christie’s αναμένεται να φτάσει τα 8-12£ εκατομμύρια σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στο Λονδίνο.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Αναγέννησης που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ιδιωτική συλλογή», υποστηρίζει ο Μπεν Χολ του οίκου Christie’s προσθέτοντας ότι «επί πολλές δεκαετίες βρισκόταν στην ιδιοκτησία διακεκριμένων συλλεκτών «Old Masters».

Όπως αναφέρει το CNN, δεν

πρόκειται για ένα τυχαίο σκίτσο. Φέρει μάλιστα και την υπογραφή του διάσημου καλλιτέχνη, με διαστάσεις επτά επί επτά εκατοστά, είναι ζωγραφισμένο πάνω σε παστέλ μπεζ ροζ χαρτί.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας ….

Πριν τη δημοπρασία το έργο θα εκτεθεί στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο. Επισημαίνεται ότι παλαιότερα έχει εκτεθεί στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, στο πλαίσιο της έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στην ιδιοφυία του Λεονάρντο ντα Βίντσι και τους δρόμους που άνοιξε στην επιστήμη με το έργο του και τις πρωτοποριακές του ανακαλύψεις.

Ο Μπεν Χολ, επικεφαλής του οίκου Christie’s στο τμήμα των κλασικών δημιουργών, προσθέτει: «Το έργο έχει περιέλθει στην κατοχή κάποιων από τους πιο εξέχοντες συλλέκτες έργων παλιών δημιουργών εδώ και πολλούς αιώνες. Ο σημερινός του κάτοχος το έχει στη συλλογή του από το 2008».

Το σχέδιο θα εκτεθεί στο Λονδίνο από την 1η έως την 6 Ιουνίου ενώ η δημοπράτησή του αναμένεται στις 8 Ιουνίου.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Σε δημοπρασία το «κεφάλι της αρκούδας» του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Τα 13 εκατ. ευρώ ενδέχεται να ξεπεράσει η τιμή του appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα