Τελεσίγραφο του υπ. Υγείας στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να δώσουν κλίνες Covid-19. Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία. Αρνητική η απάντηση τους.

Επιστολή στις ιδιωτικές κλινικές της  Θεσσαλονίκης έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας την εθελοντική διάθεση νοσηλευτικών κλινών καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία  ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο είναι ασφυκτική εξαιτίας της διασποράς του κορωνοϊού. Αρνητική ήταν η απάντηση

Ειδικότερα σε έγγραφο του ο Γενικός Γραμματέας ζητάει άμεσα 200 κλίνες για περιστατικά COVID-19 από τις ιδιωτικές κλινικές, αλλιώς

θα πάει στο αναγκαστικό μέτρο της καθολικής επίταξης. Η διορία που έδωσε το υπουργείο έληξε στις 9.00 το βράδυ και πλέον το ενδεχόμενο επίταξης είναι ανοιχτό.

«Από το Υπουργείο μας είχαν ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να μπερδέψουν τους ασθενείς με COVID-19 με αυτούς χωρίς COVID-19. Δεν έχουμε άλλωστε, την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο” ανέφερε μιλώντας στο GRTimes.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός.

Ο ίδιος εξήγησε, έχει ήδη ενημερώσει το Υπουργείο σχετικά με την απόφαση των συναδέλφων του. Όπως αναφέρει, η ανταπάντηση των μελών της Ένωσης ήταν να μεταφερθούν στις κλινικές ασθενείς χωρίς κορωνοϊό ακόμη και από τα νοσοκομεία των όμορων νομών.

Ο κ. Σαραφιανός σημειώνει με νόημα ότι η πίεση προς το σύστημα υγείας κυρίως στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγάλη. Αναφέρει ενδεικτικά ότι μόνο στη δική του κλινική έχουν μεταφερθεί την τελευταία εβδομάδα περίπου 50 ασθενείς. “Σκεφτείτε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία με 900 κρούσματα την ημέρα” τονίζει.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Οι Έλληνες ζωγράφοι που βρέθηκαν στο μέτωπο και κατέγραψαν τις μάχες, τις κακουχίες και τις ηρωικές στιγμές του Έπους του 1940

The post Τελεσίγραφο του υπ. Υγείας στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να δώσουν κλίνες Covid-19. Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία. Αρνητική η απάντηση τους. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα