Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου στην Τσεχία. Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στην Ιταλία- 653 θάνατοι σε μία ημέρα

Έγκριση στην κυβέρνηση να παρατείνει έως τις 12 Δεκεμβρίου την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έδωσε το κοινοβούλιο της Τσεχίας.

Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις χειρότερες εξάρσεις της πανδημίας Covid-19 στην ήπειρο.

Το μέτρο αποτελεί τη νομική βάση για την λήψη ορισμένων κυβερνητικών μέτρων που στοχεύουν στην επιβράδυνση της διάδοσης των μολύνσεων, όπως ο καθορισμός ανώτατου ορίου ατόμων σε συναθροίσεις, προσωρινό κλείσιμο επιχειρήσεων ή επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Tην ίδια ώρα, στην Ιταλία παραμένουν

αυξημένα για ένα ακόμη 24ωρο τα νέα κρούσματα. Ανακοινώθηκαν 36.176 νέες μολύνσεις, ενώ καταγράφηκαν 653 θανάτοι την τελευταία ημέρα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 250.000 διαγνωστικά τεστ το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, με τον δείκτη θετικότητας να υπολογίζεται στο 14,4%. Χθες ανακοινώθηκαν 34.282 κρούσματα κορωνοϊού και 753 θάνατοι στη χώρα.

3.712 ασθενείς έχουν εισαχθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 33.610 σε νοσοκομειακούς θαλάμους στην Ιταλία, έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με την Covid-19.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στη Λομβαρδία, 7.453, ενώ ακολουθούν το Πεδεμόντιο (με κύρια πόλη το Τορίνο) και 5.349 περιστατικά, το Βένετο με 3.753 και η Καμπανία (με πρωτεύουσα τη Νάπολι), στην οποία καταγράφηκαν 3.334 θετικοί στον ιό.

Ο Ιταλός υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων Φραντσέσκο Μπότσια, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση της Rai, τόνισε ότι δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η επιβολή lockdown και σε νέες περιοχές της χώρας, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων και τα υπόλοιπα κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη τους οι επιστήμονες. Υπενθυμίζεται, ότι σε τοπικό lockdown έχουν κηρυχθεί, οι περιφέρειες της Νάπολι, του Τορίνο, του Μιλάνου και της Φλωρεντίας.

Πληροφορίες/ πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Πρώην μπαλαρίνα με Αλτσχάιμερ ακούει την Λίμνη των Κύκνων και θυμάται τη χορογραφία. Το βίντεο που συγκίνησε

The post Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου στην Τσεχία. Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στην Ιταλία- 653 θάνατοι σε μία ημέρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα