Συνελήφθη η σύζυγος του διαβόητου «Ελ Τσάπο». Η πρωην μις Μεξικό κατηγορείται ότι «πλημμύρισε» με κάθε είδους ναρκωτικά τις ΗΠΑ

Η 31χρονη σύζυγος του μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο, συνελήφθη τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, καθώς πιθανολογείται η εμπλοκή της σε εμπορία ναρκωτικών.

Η Κορονέλ Αϊσπούρο αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή.

Ο σύζυγός της, συνιδρυτής του καρτέλ Σιναλόα, που θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους βαρόνους ναρκωτικών στον κόσμο, καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 σε ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ

για διακίνηση ναρκωτικών και σήμερα εκτίει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο.

Η 32 χρόνια νεότερη του, κατηγορείται πως ενέχεται σε δίκτυο που πλημμύρισε την αγορά των ΗΠΑ με ουσίες, από ποσότητες κοκαΐνης ως μαριχουάνας, περνώντας από την ηρωίνη και τις μεθαμφεταμίνες.

Σύμφωνα με δικόγραφο που αναφέρεται στις κατηγορίες σε βάρος της, φέρεται επίσης να συμμετείχε στην εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση για την κινηματογραφική απόδραση του άντρα της, τον Ιούλιο του 2015 από μεξικανική φυλακή.
Για να αποδράσει ο «Ελ Τσάπο» σκάφτηκε στοά ενάμισι χιλιομέτρου ως το κελί του, εφοδιασμένη με ράγες και άλλα μέσα.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) είχε αναλάβει να διενεργήσει έρευνα για τη νεαρή, η οποία παρακολούθησε σχεδόν όλες τις ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του συζύγου της το 2019. Η αμερικανική δικαιοσύνη της έχει απαγορεύσει να επισκέπτεται τον σύζυγό της στη φυλακή, ενώ έχει απαγορευθεί και η τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Ο βαρόνος ναρκωτικών «Ελ Τσάπο», που είχε δραπετεύσει μέσω υπόγειας στοάς και συνελήφθη με τη «βοήθεια» του ηθοποιού Σον Πεν, καταγγέλλει ότι έπαθε κατάθλιψη στις φυλακές. Ο αρχιφύλακας διαψεύδει: «είχε δύο θερμές συναντήσεις με γυναίκα»

The post Συνελήφθη η σύζυγος του διαβόητου «Ελ Τσάπο». Η πρωην μις Μεξικό κατηγορείται ότι «πλημμύρισε» με κάθε είδους ναρκωτικά τις ΗΠΑ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα