Συναντήθηκε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλο ο Νίκος Δένδιας. 45 λεπτά διήρκεσαν οι συνομιλίες με τον Ερντογάν- Τι συζητήθηκε

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η συνάντηση ξεκίνησε τις 16:30, όπως είχε προγραμματιστεί, και πραγματοποιείται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας. Την κατ’ ιδία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών θα διαδεχθούν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast

μας…

Οι δύο πλευρές αναμένεται να εξετάσουν ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία. Περαιτέρω, αναμένεται να συζητήσουν το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

I met with #Turkey’s FM @MevlutCavusoglu in #Ankara. Bilateral & #EU-Turkey relations, regional & international issues in focus. pic.twitter.com/eLYLWz5vbG

Nikos Dendias (@NikosDendias) April 15, 2021

Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.
Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμή του, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.
Σημειώνεται πως τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην ‘Αγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνομίλησε επί 45 λεπτά με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία. Η συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση που διήρκησε 45 λεπτά ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου» ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Starting his visit in #Ankara, FM @NikosDendias is received by Turkish President @RTErdogan

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Άγκυρα, ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας R.T.Erdogan pic.twitter.com/iIHVpZocYi

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 15, 2021

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση με τον Δένδια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μεταβεί αύριο Παρασκευή στα κατεχόμενα, στην Κύπρο, προκειμένου να συναντηθεί με την «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους.

Στην Κύπρο, αύριο, θα μεταβεί και ο Νίκος Δένδιας, προκειμένου να λάβει μέρος στην τετραμερή σύνοδο υπουργών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμή του, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην ‘Άγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Συναντήθηκε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλο ο Νίκος Δένδιας. 45 λεπτά διήρκεσαν οι συνομιλίες με τον Ερντογάν- Τι συζητήθηκε appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα