Στο νοσοκομείο με πυρετό και εξάντληση ο Ντόναλντ Τραμπ. Λαμβάνει πειραματικό κοκτέιλ φαρμάκων για τον κορονοϊό. Το μήνυμα μετά την εισαγωγή

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος νωρίτερα, διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Τραμπ μεταφέρθηκε στο Walter Reed National Military Medical Center την Παρασκευή το απόγευμα (τοπική ώρα) με συμπτώματα κορωνοϊού, όπως βήχας, πυτετός και ρινική καταρροή. To CNN επικαλείται αξιωματούχο που ανέφερε ότι Αμερικανός πρόεδρος είχε και προβλήματα

αναπνοής. Η Μελάνια Τραμπ, παρέμεινε στο Λευκό Οίκο καθώς είχε ηπιότερα συμπτώματα: Ελαφύ βήχα και πονοκέφαλο.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το CNN σε νεότερες πληροφορίες του, σχετικά με τη διάγνωση για τον Τραμπ, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος ενημερώθηκε ότι προσεβλήθη από κορωνοϊό τρόμαξε και άρχισε να είναι σε εγρήγορση για τυχόν συμπτώματα τα οποία και εμφανίστηκαν τις επόμενες ώρες.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο μεγιστάνας δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η ισπανική γρίπη αρχικά αποσιωπήθηκε και χλευάστηκε από τύπο και πολίτες. Τελικά μόλυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού και αφάνισε πάνω από 20 εκατομμύρια …

Το βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι νιώθει πολύ καλά (!) τόσο ο ίδιος όσο και η Πρώτη Κυρία. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους, λέγοντας ότι το εκτιμά και δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

pic.twitter.com/B4H105KVSs

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 2, 2020

Αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες με το ελικόπτερο του Ντόναλντ Τραμπ, το Marine One, που προσγειώθηκε στον Λευκό Οίκο για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Μετα το βίντεο που ανάρτησε κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο, ο Ντοναλντ Τραμπ κάνει νέο tweet γράφοντας «Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!»

Going welI, I think! Thank you to all. LOVE!!!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 3, 2020

Το προεδρικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε στη 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου θα νοσηλευθεί ο αρχηγός του κράτους «για μερικές ημέρες», σύμφωνα με την προεδρία, μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ περπάτησε χωρίς εμφανές πρόβλημα ως το αυτοκίνητο που θα τον οδηγούσε στο νοσοκομείο και από εκεί στην VIP σουίτα όπου θα νοσηλευτεί.

Ενώ απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία.

Λαμβάνει πειραματικό κοκτέιλ φαρμάκων

Οπως ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για την νόσο Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση.

«Ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Ο Τραμπ θεωρείται πως ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου εξαιτίας της ηλικίας του — είναι 74 ετών — και του γεγονότος ότι είναι υπέρβαρος, για αυτό λαμβάνει αυτή την πειραματική θεραπεία, που έχει αποδειχθεί πως μειώνει το ιικό φορτίο στις περιορισμένες κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

The post Στο νοσοκομείο με πυρετό και εξάντληση ο Ντόναλντ Τραμπ. Λαμβάνει πειραματικό κοκτέιλ φαρμάκων για τον κορονοϊό. Το μήνυμα μετά την εισαγωγή appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα