Στην Κρήτη νοικιάζουν μέσω Airbnb σπηλιές που ζούσαν λεπροί. Τις μετατρέπουν σε δωμάτια με τζακούζι

Σε Airbnb μετατρέπει τις σπηλιές στις οποίες ζούσαν λεπροί, φτωχοί αλλά και πρόσφυγες ένας Κρητικός αφού πρώτα τις αγόρασε.Στη Χρυσοπηγή ή Μεσκινιά του Ηρακλείου Κρήτης, στη συνοικία όπου για 187 χρόνια έζησαν οι λεπροί, υπάρχουν 185 σπηλιές οι οποίες ήταν καταφύγια για τους φτωχούς και τους πρόσφυγες μέχρι το 1960.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ήταν πριν από 17 χρόνια όταν ο Μιχάλης Γιανναδάκης αγόρασε σπηλιές τις οποίες διαμορφώνει σε δωμάτια για να τα νοικιάσει στο Airbnb. Φιλοδοξεί πως οι πέντε σπηλιές θα είναι

έτοιμες πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν ενώ θα βάλει και τζακούζι σε σημείο όπου στεγάζονταν τα ζώα των κατοίκων.

«Ήταν των λεπρών οι σπηλιές, εδώ είχαν ανθρώπους φτωχούς και μετά μου ήρθε η ιδέα να τα φτιάξω. Είναι βαμμένα, ασπρισμένα με ασβέστη και το υπόλοιπο με πλαστικό. Να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ και να μην εισπράττεις είναι αμαρτία», δηλώνει ο κ. Γιανναδάκης στην Κρήτη TV.

«Όσοι μπορούν και έχουν σπηλιές να κάνουν το ίδιο. Να τις φτιάξουν, να φύγουν οι σύριγγες», αναφέρει.

Reader

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Πότε και γιατί η λέπρα ονομάστηκε «αγία νόσος» και η βοήθεια προς τους λεπρούς θεωρήθηκε ιερή πράξη. Πώς οι λεπροί, σχεδόν εξαφανίστηκαν από τη Δ. Ευρώπη

The post Στην Κρήτη νοικιάζουν μέσω Airbnb σπηλιές που ζούσαν λεπροί. Τις μετατρέπουν σε δωμάτια με τζακούζι appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα