Γκρέτα Τούνμπεργκ: Κρέμασαν ομοίωμά της από γέφυρα στην Ρώμη. Της έβαλαν ταμπέλα που έγραφε: «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας». Τι απάντησε η δήμαρχος

Μία κούκλα με πλεξούδες, που αναπαριστούσε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ, τη νεαρή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής ήταν κρεμασμένη από μία ανισόπεδη γέφυρα κυκλοφορίας στη Ρώμη.

Πάνω στην κούκλα ήταν καρφιτσωμένη η επιγραφή «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας». Λίγο αργότερα οχήματα της πυροσβεστικής και αστυνομίας και κατέβασαν το ομοίωμα της Γκρέτα.

Την ευθύνη για το ομοίωμα ανέλαβε μία άγνωστη ομάδα, που επονομάζεται «Οι ξύπνιοι».

«Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις» προειδοποιούν οι «Ξύπνιοι»

Σε μήνυμά τους στο Facebook

και το Twitter ανέφεραν πως «κρεμάσαμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Ρώμη. Η κούκλα έχει τα χαρακτηριστικά και τις πλεξούδες της. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις».

Το κείμενο για την ανάληψη της ευθύνης συνοδεύεται κι από φωτογραφία της κρεμασμένης κούκλας.

Η πράξη αυτή, εκτός από την ίδια την ιδέα της επιστήμης, αποτελεί και μία δυσφήμιση του αγώνα της ανθρωπότητας κατά της υποβάθμισης του σύγχρονου τρόπου ζωής, εκτιμούν στο σύνολό τους τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

«Πράξη ντροπής» χαρακτήρισε το συμβάν η δήμαρχος της Ρώμης

«Σε αυτήν και την οικογένειά της εκφράζουμε την αλληλεγγύη όλης της Ρώμης. Η στράτευσή μας για το κλίμα δεν κάμπτεται», υπογραμμίζει η δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

The post Γκρέτα Τούνμπεργκ: Κρέμασαν ομοίωμά της από γέφυρα στην Ρώμη. Της έβαλαν ταμπέλα που έγραφε: «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας». Τι απάντησε η δήμαρχος appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα