Στην «αντεπίθεση» περνά UEFA. Κλείνει συμφωνία δισεκατομμυρίων με επενδυτικό fund για το νέο Champions League. Πως θα διεξάγεται η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 2024

Μετά την προκήρυξη της ίδρυσης της European Super League, η UEFA έχει περάσει στην αντεπίθεση φέρεται να έχει βρει τον δικό της «σύμμαχο» για μια ακόμη υψηλότερης κλίμακας χρηματοδότηση στο νέο Champions League.

Όπως αναφέρει το «Bloomberg» και επιβεβαιώνουν τα γαλλικά media, η πλευρά

της βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με βρετανικό fund που εδρεύει στο Λονδίνο, για αρχικό μπάτζετ 4,5 δισ. το οποίο μπορεί να εκτοξευτεί μέχρι και τα 7 δισ.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Με αυτό το πλάνο, οι 36 ομάδες από το 2024 κι έπειτα που θα ενεργοποιηθεί το νέο φορμάτ, θα εισπράττουν σημαντικά υψηλότερα έσοδα απ’ ότι συνέβαινε ως τώρα.

Προς το παρόν, η UEFA έχει επικοινωνήσει και επεξεργάζεται το πλάνο με τη Μπάγερν, την Παρί Σεν Ζερμέν και τις ομάδες που απορρίπτουν την ESL, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα,δεν αποκλείεται να μπουν και ορισμένες ομάδες της ESL που σκέφτονται να κάνουν πίσω και να επιστρέψουν στην UEFA.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα σχέδια για τον νέο τρόπο διεξαγωγής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από το 2024 κι έπειτα.

Αυξάνονται οι ομάδες από 32 σε 36 και τα οκτώ γκρουμ ομίλων καταργούνται. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίζει δέκα διαφορετικές ομάδες με τους μισούς αγώνες εντός και τους άλλους μισούς εκτός.Η προκριματική φάση δεν αλλάζει με τις ομάδες να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους μέσω των επιδόσεων στα εθνικά πρωταθλήματα.Η UEFA αποφάσισε να δώσει μια επιπλέον θέση στη χώρα που βρίσκεται στην 5η θέση του ranking (αυτή τη στιγμή είναι η  Γαλλία, μια στον πρωταθλητή του εθνικού πρωταθλήματος με τον υψηλότερο συντελεστή στο ranking συλλόγων μεταξύ εκείνων των πρωταθλητών που δεν έχουν προκριθεί αυτόματα στην τελικά φάση και δύο εισιτήρια στους συλλόγους με την υψηλότερη βαθμολογία από εκείνους που δεν έχουν προκριθεί αυτόματα στη φάση των ομίλων.Για την πρόκριση στους «16», οι οκτώ πρώτες ομάδες θα προκρίνονται απευθείας, ενώ οι ομάδας από την 9η έως την 24η θέση θα παίζουν play off. Οι οκτώ σύλλογοι που θα περάσουν τα play off θα προχωρήσουν στη φάση των «16». Το Champions LeagueΟι ομάδες που θα κατατάσσονται από την 25η θέση και κάτω θα αποκλείονται και δεν θα πηγαίνουν στο Europa League.Οι οκτώ σύλλογοι που περάσουν από τα play offs θα προχωρήσουν στη φάση των «16» όπου θα αντιμετωπίσουν ο καθένας έναν από τους κορυφαίους οκτώ πρώτους της πρώτης φάσης. Από την φάση των «16» και έπειτα, η διοργάνωση θα διατηρήσει τη σημερινή της μορφή, χωρίς να αλλάζει κάτι.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η καθολική καταδίκη των μελών της UEFA για την European Super League, μετά την πραγματοποίηση του 45ου τακτικού συνεδρίου στην Ελβετία.

Οι 55 ομοσπονδίες-μέλη και οι συμμετέχοντες στο συνέδριο της UEFA καταδικάζουν τη διακήρυξη της λεγόμενης «Super League». Το συνέδριο της UEFA επιμένει ότι η κλειστή «Super League» έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την έννοια του τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος: ενωτικός, ανοιχτός, υποστηρικτικός και βασισμένος στις αθλητικές αξίες.

Στα σχέδια των «12» εξέφρασε, πλέον, κι επισήμως την αντίθεσή της και η Premier League, το πιο πλούσιο πρωτάθλημα εντός Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι «οι υπόλοιπες 14 ομάδες θα κάνουν τα πάντα για να πλήξουν τις έξι ομάδες που θέλουν να συμμετέχουν στην European Super League».

Ωστόσο, δικαστήριο της Μαδρίτης έχει βγάλει απόφαση-βόμβα κατά την οποία η UEFA και η FIFΑ δεν μπορούν να προσφύγουν κατά τη διοργάνωσης αλλά και να τιμωρήσουν παίκτες και ομάδες που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν σε αυτό, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Στην «αντεπίθεση» περνά UEFA. Κλείνει συμφωνία δισεκατομμυρίων με επενδυτικό fund για το νέο Champions League. Πως θα διεξάγεται η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 2024 appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα