Ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική – αναμένονται ανακοινώσεις. Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα Λύκεια της χώρας

Ανησυχητικά αυξητική δείχνει να είναι η τάση του ιικού φορτίου στην Αττική.

Σήμερα το απόγευμα, κατά την ενημέρωση για τα κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθεί κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου. Νωρίτερα, οι καθηγητές Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και Ευάγγελος Μανωλόπουλος μίλησαν στον ΣΚΑΪ για την αύξηση που παρατηρείται στα λύματα στην Αττική. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας τόνισε ότι, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση: «Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική».

Κάντε κλικ στο podstories.gr

της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Όπως επισήμανε, για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας ανέφερε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη: «Τα νούμερα επανέρχονται».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα Λύκεια. Συγκεκριμένα, από τα 1.070.000 τεστ που έγιναν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, βγήκαν 1.550 θετικά.

αρχική φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική – αναμένονται ανακοινώσεις. Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στα Λύκεια της χώρας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα