Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη χώρα. Πλημμύρισαν δρόμοι και χωράφια στον Έβρο. Ημέρες «Ιανού» ζει η Καρδίτσα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η βόρεια Ελλάδα με σοβαρά προβλήματα να καταγράφονται σε πολλές περιοχές. Η Καρδίτσα που μετρά τις πληγές της από την πρόσφατη κακοκαιρία που προκάλεσε ο «Ιανός» έρχεται αντιμέτωπη και πάλι με τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα. Σοβαρές καταστροφές καταγράφονται όμως και στα Τρίκαλα. Πλημμύρισαν τα Β’ Κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης.  «Κόπηκε» δρόμος στο Φλαμούλι, ενώ πλημμύρισε η Εγνατία στη Νέα Νικόπολη Κοζάνης.

Χωράφια

και δρόμοι στον Έβρο έχουν πλημμυρίσει από τον όγκο του νερού που πέφτει με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας σε πολλούς δρόμους.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης, είχαν ως αποτέλεσμα το νερό σε ορισμένα σημεία της Εγνατίας οδού να μη μπορεί να απορροφηθεί από τα φρεάτια και τις καταβόθρες και να πλημμυρίσει το οδόστρωμα.Στον Απαλό και τα Λουτρά υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Μάλιστα στα Λουτρά, από την ορμή των νερών που “φούσκωσαν” το ποτάμι του χωριού, έπεσε η σιδερένια, κρεμαστή γέφυρα που ένωνε το ένα σημείο με το άλλο μέσα στο χωριό και χρησιμοποιούνταν απ’ τους κατοίκους για να περνούν το ποτάμι. Η κεντρική γέφυρα επίσης υπερχείλισε από την ορμητική μανία των νερών και παραμένει κλειστή με σήμανση από τον δήμο, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στην περιοχή των Φερών “έσπασε” το ανάχωμα στον δρόμο προς την Ιτέα στην γνωστή περιοχή “Τσάι”, υπερχείλισε το ποτάμι και το χωριό αποκλείστηκε. Οι κάτοικοι της Ιτέας μάλιστα ζήτησαν ακόμα και την επέμβαση του στρατού από το στρατόπεδο της Καβησού.

Πολλά τα προβλήματα και το Δήμο Σουφλίου όπου υπάρχει και το κλείσιμο των σχολείων, κυρίως στον ορεινό όγκο του Μ. Δερείου έχουμε ακόμα και πλημμυρισμένα σπίτια. Μάλιστα τα νερά έχουν ήδη πλημμυρίσει σπίτια στο συγκεκριμένο χωριό και οι κάτοικοι όλοι απομακρύνθηκαν και συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Μικρού Δερείου.

Παράλληλα, τα χωριά του ορεινού όγκου είναι αποκλεισμένα, ενώ από τον τεράστιο όγκο νερών που ξαφνικά πλημμύρισαν χειμάρρους και ρέματα, έπεσε γέφυρα που συνδέει το χωριό Μεσημέρι με το Μεγάλο Δέρειο.

Δύσβατη και δυσκόλως προσπελάσιμη έχει καταστεί εδώ και μέρες η είσοδος των Β’ Κοιμητηρίων Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, εκτός από την είσοδο του κοιμητηρίου, η στάθμη των βροχόνερων συσσωρεύεται και στα μονοπάτια αλλά και ανάμεσα στα μνήματα, καθιστώντας τη διάβαση κάποιου που δε θέλει να βραχεί όχι μόνο δύσκολη αλλά εώς και αδύνατη.

Φόβος να κοπεί ολοκληρωτικά ο δρόμος που συνδέει το Μουζάκι με τα ορεινά χωριά του και το Δήμο Αργιθέας μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων 30 ωρών.

Έτσι όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net το πρωί της Τρίτης είδαν την Ε.Ο. Καρδίτσας – Άρτας στο 2χλμ από το Μουζάκι (λίγο μετά την διασταύρωση προς Πορτή) να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση από τα μανιασμένα νερά του Πάμισου που «έφαγαν» την όχθη (όπως συνέβη και με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου….

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πληροφορίες / φωτογραφίες: KarditsaLive.Net, kozan.gr

The post Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη χώρα. Πλημμύρισαν δρόμοι και χωράφια στον Έβρο. Ημέρες «Ιανού» ζει η Καρδίτσα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα