Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Την καλεί να αναγνωρίσει τα γεγονότα και να εγκαταλείψει τον αναθεωρητισμό. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Εγκαλεί την Άγκυρα για την προκλητική της στάση στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ μιλάει για «παραποίηση της ιστορίας» από την Τουρκία.

«Είναι ιστορικό καθήκον όλων μας – και ιδίως της γείτονος Τουρκίας – να αναγνωριστούν γεγονότα όπως η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι πιο ζοφερές στιγμές του παρελθόντος και να επουλώσουμε τις βαθιές πληγές που άφησαν πίσω», τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σε απάντηση ανακοίνωσης

του τουρκικού ΥΠΕΞ την οποία χαρακτηρίζει ως «ακόμη μια αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, η αυτοκριτική και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού, αποτελούν ένδειξη δύναμης, όχι αδυναμίας. Αποτελούν προϋπόθεση για τον καλόπιστο διάλογο και την καταπολέμηση των ακροτήτων του εθνικισμού, για τη συμφιλίωση των λαών και των κρατών και την ειρηνική συμπόρευσή τους».

Κάνοντας μάλιστα αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο υπογραμμίζει ότι «αυτή τη στάση ζωής και πολιτικής επέλεξε όταν πρότεινε ως υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Και αυτό συνεχίζει να αποτελεί, μέχρι σήμερα, μέρος της σημαντικής παρακαταθήκης που άφησε πίσω του ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις -και όχι μόνον».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, με αφορμή δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών τη 19η Μαΐου, ημέρα της Γενοκτονάις του ποντιακού ελληνισμού, μίλησε για «φανταστικούς ισχυρισμούς κατά της ιστορίας της Τουρκίας».

Επίσης, σημείωνε ότι «ακραίοι κύκλοι στην Ελλάδα προσπάθησαν να επισκιάσουν αυτή τη σημαντική ημέρα» και ότι «ορισμένοι πολιτικοί διαστρέβλωσαν τα ιστορικά γεγονότα έχοντας πολιτικά κίνητρα».

Πηγή: Reader

The post Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Την καλεί να αναγνωρίσει τα γεγονότα και να εγκαταλείψει τον αναθεωρητισμό. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα