Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κάνει πάνω από 100 ληστείες σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια. Χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα και ψεύτικους λογαριασμούς για να μην τους ανακαλύψουν

Εγκληματική σπείρα που είχε διαπράξει περισσότερες από 100 ληστείες και κλοπές εξαρθρώθηκε μετά από επιχείρηση που έστησε χθες η αστυνομία στον Ασπρόπυργο και στην Ελευσίνα.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο Ελλήνων, ηλικίας 26 και 31 ετών. Στις εγκληματικές ενέργειες πιστεύεται ότι συμμετείχε ακόμη ένας 22χρονος άνδρας που κρατούνταν ήδη, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις ύποπτοι για συνεργεία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι στην εγκληματική σπείρα υπήρχαν περισσότερα από 10

άτομα. Η δράση τους επεκτάθηκε σε όλη την Αττική και συγκεκριμένα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα και στο Περιστέρι,
σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής όπως Μαρούσι, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Λυκόβρυση και στο Καπανδρίτι,
στον Πειραιά και στη Νίκαια,
σε περιοχές της Βοιωτίας όπως Θήβα, Σχηματάρι και στην Οινόη
και στην Εύβοια.

Τα μέλη της σπείρας κινούνταν κατά τις βραδινές ώρες με κλεμμένα αυτοκίνητα, ψάχνοντας τα επόμενα θύματά τους. Στη συνέχεια, κάλυπταν τα πρόσωπά τους με κουκούλες και μαντήλια και εισέβαλαν σε σπίτια και καταστήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις στόχος τους ήταν οδηγοί αυτοκινήτων. Ως όπλα χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, κατσαβίδια και άλλα εργαλεία.

Σε περίπτωση που το θύμα τους προέβαλε αντίσταση, οι εγκληματίες ασκούσαν βία.

Μόλις ολοκλήρωναν το έγκλημά τους, έκαιγαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για να μην τους εντοπίσουν. Για να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τις αρχές επικοινωνούσαν μεταξύ τους με κινητά, κάρτες SIM και συνομιλίες, στις οποίες είχαν χρησιμοποιήσει ψεύτικα στοιχεία αλλοδαπών που δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα.

Η αστυνομία έχει εξιχνιάσει μέχρι τώρα 101 ληστείες και κλοπές, ανάμεσα στις οποίες είναι:
24 ληστείες σε βάρος οδηγών πεζών και οδηγών οχημάτων,
10 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων,
9 ληστείες σε σπίτια,
3 ληστείες σε εταιρείες,
μία ληστεία σε Σταθμό Διοδίων,
38 κλοπές αυτοκινήτων,
7 κλοπές από καταστήματα και εταιρείες,
7 κλοπές από οχήματα,
μία κλοπή από σπίτι και μία απόπειρα κλοπής από ΑΤΜ με έκρηξη μέσω διοχέτευσης αερίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε στην «ΜτΧ»: Η μυθιστορηματική σύλληψη αρχαιοκαπήλων από τα Μέγαρα που ήθελαν να πουλήσουν επιτύμβια στήλη 3.000 ετών. Η μεταμφίεση του ντετέκτιβ Τσούκαλη σε εργοδηγό της εθνικής οδού και η έφοδος της αστυνομίας με σύνθημα την τσατσάρα

The post Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κάνει πάνω από 100 ληστείες σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια. Χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα και ψεύτικους λογαριασμούς για να μην τους ανακαλύψουν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα