Σε κρίσιμη κατάσταση 10χρονος που νοσηλεύεται με νόσο Καβασάκι στο Ρίο. Είχε νοσήσει με κορονοϊό. Από που πήρε το όνομα της η νόσος και πόσο σοβαρή είναι

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός 10χρονου παιδιού από την Ηλεία που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρίου. Το ανήλικο φέρεται να νόσησε στο παρελθόν από κορωνοϊό, ωστόσο στη συνέχεια εμφάνισε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για κρούσμα Καβασάκι, καθώς τα συμπτώματα παραπέμπουν στη νόσο. «Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, θα έλεγα ίσως είναι και το πρώτο πανελλαδικά που συμβαίνει, που δημιούργησε αυτή την επιπλοκή. Γίνεται το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση

και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν», δήλωσε χθες στο OPEΝ, ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατάσταση του 10χρονου χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά σταθερή με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του παιδιού. Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες. Το ανήλικο νόσησε παρουσίασε ήπια συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, όμως στη συνέχεια εμφάνισε θέμα με τους πνεύμονές του και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ΜΕΘ στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

Διαβάστε επίσης: Ο τελευταίος απαγχονισμός στη Σκωτία, από τον δήμιο Χάρι Άλεν. Το έγκλημα πάθους που κατέληξε στη δολοφονία του «αντίπαλου εραστή» κρύβει από πίσω ένα έγκλημα πάθους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του 10χρονου είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό τον περασμένο μήνα. Ο ανήλικος αρχικά δεν εμφάνισε συμπτώματα, ενώ τα τεστ στα οποία υπεβλήθη ήταν αρνητικά. Ωστόσο, αργότερα όταν εμφάνισε ήπια συμπτώματα και παρά τα αρνητικά τεστ οι γονείς του πήραν την απόφαση να μεταφέρουν το 10χρονο στο νοσοκομείο.

Τι είναι η νόσος

Πρόκειται για μία οξεία συστηματική αγγειίτιδα, η οποία περιγράφθηκε το 1967 από έναν Ιάπωνα παιδίατρο, τον Tomisaku Kawasaki. Σε αυτήν παρατηρείται φλεγμονή του τοιχώματος των αγγείων, που μπορεί να οδηγήσει σε ανευρυσματικές διατάσεις αυτών (κυρίως των στεφανιαίων αρτηριών).

 Που οφείλεται η νόσος – Αίτια – Παράγοντες που την πυροδοτούν

Η αιτία της νόσου Kawasaki παραμένει αδιευκρίνιστη. Εντούτοις, έχουν διατυπωθεί θεωρίες σχετικά με τη συμμετοχή στην εμφάνισή της ιών ή μικροβίων. Η νόσος δεν είναι κληρονομική, όμως υπάρχει υποψία για γενετική προδιάθεση.

 Επιδημιολογικά στοιχεία

Η νόσος Kawasaki παρατηρείται σχεδόν αποκλειστικά στα παιδιά. Είναι σπάνια νόσος αλλά είναι μεταξύ των πλέον συχνών αγγειιτίδων της παιδικής ηλικίας. Είναι λίγο πιο συχνή στα αγόρια.

Διαβάστε επίσης: Quiz Γεωγραφίας. Μπορείτε να βρείτε τις πρωτεύουσες 10 νομών χωρίς κανένα λάθος;

 Πως εκδηλώνεται η νόσος – Συμπτώματα

Η νόσος Kawasaki εκδηλώνεται σε τρεις φάσεις, η δε βαρύτητα της νόσου ποικίλει από ασθενή σε ασθενή:

1) οξεία (δύο πρώτες εβδομάδες): υπάρχει πυρετός και άλλα γενικά συμπτώματα

2) υποξεία (δεύτερη ως τέταρτη εβδομάδα)

3)φάση ανάρρωσης (πρώτο ως τρίτο μήνα)

The post Σε κρίσιμη κατάσταση 10χρονος που νοσηλεύεται με νόσο Καβασάκι στο Ρίο. Είχε νοσήσει με κορονοϊό. Από που πήρε το όνομα της η νόσος και πόσο σοβαρή είναι appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα