Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας. Χιόνια στη Χαλκδική, στους -6 το θερμόμετρο στα Γρεβενά. Μέχρι πότε θα διαρκέσει (χάρτες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 10/03, με τις σημαντικότερες βροχοπτώσεις να έχουν εκδηλωθεί στην Κέρκυρα και την Ήπειρο.

Ασθενής χιονόπτωση καταγράφηκε το πρωί στην ορεινή Χαλκιδική, λόγω της επιδείνωσης του καιρού.

Ωστόσο, δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα από τη μεταβολή των καιρικών συνθηκών. Η θερμοκρασία

σημείωσε πτώση σε αρκετές περιοχές και στις 8 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -6 στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών και σε Λαϊλιά Σερρών, -4 στη Βλάστη Κοζάνης, – 1 σε Δεσκάτη Γρεβενών και Αγ. Παύλο Ημαθίας και μηδέν βαθμούς Κελσίου σε Αμύνταιο Φλώρινας, Πολύγυρο Χαλκιδικής και Πτολεμαΐδα.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από αργά το βράδυ έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 11/03 χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, φαινόμενα που στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 11/03 θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, που κατά τόπους και κυρίως πάνω από τη θάλασσα θα συνοδεύονται από καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες και κατά το τρίωρο 05:00 – 08:00 της Πέμπτης 11/03. Με ροζ αποχρώσεις απεικονίζονται οι χιονοπτώσεις.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας. Χιόνια στη Χαλκδική, στους -6 το θερμόμετρο στα Γρεβενά. Μέχρι πότε θα διαρκέσει (χάρτες) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα