Σάνα Μάριν. Η 34χρονη Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, μεγάλωσε με την gay μητέρα της και έχει μια κόρη 22 μηνών με τον σύντροφό της. Η εκλογή της προήλθε από πεντακομματικό συνασπισμό με γυναίκες επικεφαλής

Η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν, είναι μόλις 34 ετών. Γεννημένη το 1985, είναι η νεότερη πρωθυπουργός.

Μεγάλωσε με την ομόφυλη μητέρα και την σύντροφό της. Σε συνέντευξη της έχει παραδεχτεί ότι σαν παιδί αισθανόταν «αόρατη» επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει για την οικογένεια της. Πάντα όμως η μητέρα της την υποστήριζε σε κάθε της απόφαση. Η εμπλοκή της με την πολιτική ξεκινά σε τοπικό επίπεδο σε ηλικία 27 ετών.

Πολύ γρήγορα έγινε υπουργός Μεταφορών και τώρα αναλαμβάνει καθήκοντα Πρωθυπουργού μετά την παραίτηση του 57χρονου Ράινε, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος αποχώρησε μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων. Το Κόμμα του Κέντρου κατέκρινε τον Ράινε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την απεργία που επεκτάθηκε στον κρατικό αερομεταφορέα Finnair και σε άλλους τομείς της οικονομίας πριν τελικά διευθετηθεί.

Μητέρα και Πρωθυπουργός

Η Μάριν απέκτησε με τον σύντροφο της μια κόρη, η οποία σήμερα είναι 22 μηνών. Η διευθύντρια ανάπτυξης στο κέντρο πληροφοριών για την ισότητα των φύλων, δήλωσε στο BBC ότι πλέον με την εκλογή της Μαρίν, ο ρόλος των γυναικών έγινε πολύ πιο ισχυρός. Ας μην ξεχναμε ότι θα ηγηθεί του πεντακομματικού κυβερνητικού συνασπισμού, με τα υπόλοιπα τέσσερα κόμματα να έχουν επίσης γυναίκες επικεφαλής.

Στη Φινλανδία η ισότητα των φύλων ήταν πάντα σημαντική υπόθεση. Με αφορμή την εκλογή της νέας Πρωθυπουργού το κέντρο πληροφοριών για την ισότητα των φύλων έφερε στο φως στοιχεία από πολυετήε έρευνες που αναφέρουν ότι εδώ και πολλές δεκαετίες εκλέγονται γυναίκες σε σημαντικά πόστα στο Κοινοβούλιο.

Σε ερώτηση που της απεύθηναν για την ηλικία σε συνδυασμό με την ισχυρή της θέση δήλωσε ότι: «ποτέ δεν σκέφτηκα την ηλικία και το φύλο στο οποίο ανήκω. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα διατηρήσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με επέλεξαν γι αυτή τη θέση. Θέλει πολύ δουλειά η διατήρηση της εμπιστοσύνης».

The post Σάνα Μάριν. Η 34χρονη Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, μεγάλωσε με την gay μητέρα της και έχει μια κόρη 22 μηνών με τον σύντροφό της. Η εκλογή της προήλθε από πεντακομματικό συνασπισμό με γυναίκες επικεφαλής appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou