Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΡΤ. Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. Κλείνουν και τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πριν από λίγο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο ραδιομέγαρο της, στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, αφορά εργαζόμενο της ΕΡΤ του τμήματος ροής. Η διοίκηση δεσμεύεται πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ.

Αναλυτικά
η ενημέρωση:

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού παρουσιάστηκε σήμερα και σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.   Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα. Παράλληλα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει το χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κλπ) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.   Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της.

Αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων

Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση της προβλεπόμενης κοινής υπουργικής απόφασης για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας, λόγω του κορωνοϊού.

Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων αφορά την εκδίκαση των υποθέσεων, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων (αυτόφωρα, κ.λπ.), ενώ θα λειτουργούν κανονικά μόνο οι γραμματείες.

Συγκεκριμένα, σε εκτέλεση της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τεύχος Α’, φ. 44, της 11.3.2020) αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης για την πανελλαδική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία όλων των δικαστηρίων και όλων των βαθμών, εκτός από:

Τα αυτόφωρα που θα λειτουργήσουν κανονικά,Των υποθέσεων εκείνων που οι κατηγορούμενοι συμπληρώνουν το 18μηνο, με συνέπεια να αποφυλακιστούν καιΤων υποθέσεων εκείνων που επέρχεται παραγραφή των αδικημάτων.

Τέλος, το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων δεν θα καταλαμβάνει τους δικαστικούς υπαλλήλους και τις γραμματείες των δικαστηρίων, που θα λειτουργούν κανονικά.

The post Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΡΤ. Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. Κλείνουν και τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα