Προκλητικός στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος: «Είμαι αθώος. Η δολοφονία Φύσσα ήταν μια τυχαία συνάντηση». Σε στάση προσοχής οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής με την είσοδο του στη δικαστική αίθουσα

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Εφετείου Αθηνών κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να απολογηθεί, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Εγέρθητο»

Με την είσοδό του Νίκου Μιχαλολιάκου το κοινό από την πλευρά της Χρυσής Αυγής σηκώθηκε και στάθηκε προσοχή, πράγμα που θύμισε το γνωστό «εγέρθητο» του συγκατηγορουμένου του Γερμενή κατά την πρώτη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποίησαν ως εκλεγμένο κόμμα, αλλά και μαύρες εποχές της ιστορίας.

«Είμαι αθώος, είναι μια πολιτική σκευωρία»

Ο αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δήλωσε αθώος ενώ έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία και στόχευση του ίδιου και του κόμματός του εδώ και 25 χρόνια.

Παράλληλα ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στον θεσμό της δικαιοσύνης μιλώντας για παρεμβάσεις.

«Δεν υπάρχει Δημοκρατία και διάκριση εξουσιών. Η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη όπως προβλέπει το Σύνταγμα και αυτό που λέγεται Δημοκρατία», είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε πως «για πρώτη φορά από γενέσεως του ελληνικού κράτους, αρχηγός κόμματος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για μία πράξη που έκανε ένας οπαδός του κόμματος».

Αναφορικά με την κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είπε χαρακτηριστικά: «Ποια εγκληματική οργάνωση; Είμαστε γνωστοί 25 χρόνια. Με τι σκεπτικό είναι σε εγκληματική οργάνωση όλοι αυτοί που τους ψήφισε ο ελληνικός λαός, Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως εγκληματική οργάνωση εδώ και πολλά χρόνια.»

«Υπήρχε πολιτική στόχευση. Επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν ένα ολόκληρο πολιτικό κίνημα».

Για Βορίδη και ΕΠΕΝ

«Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΧΑ δεν είχε ξεκινήσει για να κάνει πολιτική ήταν η προσωπική μου εμπλοκή με πολιτικά σχήματα που δεν είχαν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή όπως το 1984 που τοποθετήθηκα μέλος της ΕΠΕΝ και επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος. Μάλιστα με διαδέχθηκε τότε, ο Μάκης Βορίδης, επί των ημερών του οποίου το 1985 στην προεκλογική περίοδο, μετά από ομιλία της ΕΠΕΝ σε ένα χωριό, ένας οπαδός μέλος της ΕΠΕΝ σκότωσε έναν αριστερό αλλά δεν κατηγορήθηκε γι’ αυτό ούτε ο Μακης Βορίδης ούτε η ΕΠΕΝ».

Σχετικά με τον Τάκη Μπαλτάκο είπε πως τον γνωρίζει από το 1973 καθώς ήταν μαζί σε διάφορες οργανώσεις, ενώ για το επίμαχο βίντεο υποστήριξε πως «όσα ελέχθησαν είναι απολύτως ακριβή και μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η δικαιοσύνη την ώρα που ο Μπαλτάκος ήταν στα πρωτοσέλιδα δεν τον καλέσατε να καταθέσει. Δεν έκανε κάνεις έρευνα γιατί ήταν ο γγ της κυβέρνησης Σαμαρά».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρνήθηκε τα περί ταγμάτων εφόδου αλλά είπε πως μέλη υπήρχαν από το 1992.

Ανέφερε μάλιστα, αρνούμενος την ύπαρξη του γνωστού καταστατικού της Χρυσής Αυγής, ότι μέχρι το 2012 υπήρχε ένα υποτυπώδες καταστατικό δύο σελίδων το οποίο αντικαταστάθηκε από το επίσημο που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο.

Χαρακτήρισε δε το καταστατικό του 1992 «ανόητο ανερμάτιστο κείμενο».

Μάλιστα σε μία προσπάθεια να υπερθεματίσει ότι κατηγορείται άδικα παρέθεσε Βάρναλη.

Μιχαλολιάκος για δολοφονία Φύσσα: «Ήταν μια τυχαία συνάντηση»
Σε ερώτηση του Παρέδρου για το ανανέλαβε «μία πολιτικη ευθυνη χωρίς να υπαρχει πολιτικη χροιά» ο Νίκος Μιχαλολιάκος απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι είχε… Ήταν μια τυχαία συνάντηση». Παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Παύλου, Τάκης και Μάγδα Φύσσα. Κατά τη είσοδο του Νίκου Μιχαλολιάκου στην δικαστική αίθουσα, η μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα του φώναξε «σκυλί», ενώ οι φίλοι του φώναξαν «ου». Μετά από 4,5 χρόνια δικαστικής διαδικασίας, ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των απολογιών και η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία. Από νωρίς το πρωί αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Εφετείου όπου και πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση.Documento

The post Προκλητικός στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος: «Είμαι αθώος. Η δολοφονία Φύσσα ήταν μια τυχαία συνάντηση». Σε στάση προσοχής οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής με την είσοδο του στη δικαστική αίθουσα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα