Ο Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί στον πλανήτη από το 1981. Ρεκόρ ζέστης τα 4 τελευταία χρόνια! Αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιούν οι ειδικοί

Η υπηρεσία Copernicus ανακοίνωσε το ότι ο μήνας Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στον πλανήτη. Παράλληλα, τα αρνητικά ρεκόρ, όσον αφορά την άνοδο των θερμοκρασιών, δεν έχουν σταματήσει να σημειώνονται.

Σύμφωνα με τις καταγραφές της Copernicus, ο φετινός Οκτώβριος είχε κατά 0,63 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη θερμοκρασία από την περίοδο αναφοράς μεταξύ του 1981 και του 2000, ενώ παράλληλα καταρρίφθηκε και το ρεκόρ του Οκτωβρίου του 2015 κατά 0,01 βαθμό Κελσίου. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν τα
θερμότερα που έχουν ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη και τον Αύγουστο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι το έτος 2019 θα βρεθεί μεταξύ των 5 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στις προβλέψεις, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου της υπηρεσίας: «Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας που καταγράφει ένα ρεκόρ ή προσεγγίζει κατά πολύ ένα ρεκόρ». Ο Ιούνιος του 2019 ήταν ο θερμότερος Ιούνιος και ο Ιούλιος κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ του θερμότερου μήνα που έχει ποτέ καταγραφεί. Ο Αύγουστος του 2019 ήταν ο δεύτερος θερμότερος μήνας Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος ο πιο ζεστός παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από Documento

The post Ο Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί στον πλανήτη από το 1981. Ρεκόρ ζέστης τα 4 τελευταία χρόνια! Αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιούν οι ειδικοί appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα