Πουλήθηκε το εξοχικό του Μπρέζνιεφ αντί 16,5 εκατ. ευρώ. Η «ντάτσα» ήταν κρατική και αποτελούσε αγαπημένο προορισμό του σοβιετικού ηγέτη

Σε εταιρεία αγνώστων λοιπών στοιχείων πουλήθηκε από την κυβέρνηση της Κριμαίας η πρώην κρατική «ντάτσα» Νο1 «Glitsinia» (η ονομασία του φυτού γλυσίνα), έναντι του ποσού των 1,2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (16,5 εκατομμυρίων ευρώ).

Την πληροφορία μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την αρμόδια υπουργό της Κριμαίας για θέματα κρατικών περιουσιακών στοιχείων και ιδιοκτησίας γης, Άννα Ανιούχινα.

H ντάτσα, όπως λέγεται, ήταν αγαπημένος τόπος αναψυχής του σοβιετικού

ηγέτη και γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης Λεονίντ Μπρέζνιεφ, ο οποίος σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, αναγνωρίζεται πλέον ως ο καλύτερος σοβιετικός ηγέτης.

Ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ με τον Ρίτσαρντ Νίξον στον κήπο της κατοικίας στη Γιάλτα

Στην εξοχική κατοικία ο Μπρέζνιεφ είχε υποδεχτεί και τον Αμερικανό πρέοδρο Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.

Η υπουργός της Κριμαίας διευκρίνισε ότι η ντάτσα πουλήθηκε σε νομικό πρόσωπο, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα της εταιρείας η οποία την αγόρασε. Η κατοικία χτίσθηκε το 1955 και το 1977 μετατράπηκε σε πανσιόν με το όνομα «Glitsinia». Όταν η Κριμαία ανήκε στην Ουκρανία, η πανσιόν βρίσκονταν στην δικαιοδοσία της ουκρανικής προεδρίας.

Η Γιάλτα, άλλωστε, όπου βρίσκεται η ντάτσα του Μπρέζνιεφ αποτελεί παραδοσιακό εξοχικό προορισμό για τους Ρώσους και εκεί υπάρχουν και άλλα ιστορικά σπίτια, όπως η ντάτσα του Τσέχωφ, που λειτουργεί πλέον ως μουσείο.
πηγή: iefimierida

The post Πουλήθηκε το εξοχικό του Μπρέζνιεφ αντί 16,5 εκατ. ευρώ. Η «ντάτσα» ήταν κρατική και αποτελούσε αγαπημένο προορισμό του σοβιετικού ηγέτη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα